'Един джаз ден' събира родни изпълнители и талантливи деца

Благотворителното събитие ще се проведе на 4 април в София

OFFNews
06 март 2020 в 12:03 | 1006 |0

Уникално по рода си културно събитие ще оживи духа на столицата в началото на пролетта - на 4 април 2020 г., сцена “В парка” (НДК, над кино “Люмиер”): едни от най-утвърдените ни джаз изпълнители - музикантите от Брас Асоциация, суингърите от Lindy Hop, Весела Морова и други ще застанат рамо до рамо с деца - певчески таланти от училище за певци D Stars.

Заедно те ще покажат на всички жители и гости на столицата, че джазът, освен многопластов и сериозен, е разнообразен и привлекателен жанр за всички възрасти. Наред с това, организаторите се посвещават на каузата да направят изкуството достъпно и за малчуганите от най-уязвимите групи като дарят 30% от прихода на събитието към фондация “За нашите деца”, подкрепяща деца лишени от родителска грижа.

Във впечатляващата целодневната програма на събитието ще вземат участие над 100 изпълнители - любители и професионалисти, в рамките на четири концерта (три жанрово разделени и един гала), три работилници за музика и танц (скат, суинг, африкански ритми) изпълнения на живо от най-младите таланти и най-очакваните гости - обичаните джазмени от Брас Асоциация и за най-парти настроените - заключително DJ парти.

Билетите за “Един джаз ден” вече са налични онлайн на Ticketportal.bg като желаещите могат да избират между целодневен пропуск (11:00 - 00:00 ч) и такъв само за вечерната програма (20:00 - 00:00 ч)

Една от отличителните черти на “Един джаз ден”, че обединява концертния формат с интерактивен модул - идеята е присъстващите не само да се запознаят с различните джаз течения и стилове, но и самите те активно да вземат участие в случващото се - забавлявайки се, пеейки и танцувайки.

“Най-съкровената ни цел, мисията ни от самото създаване на училище за певци D Stars e, широк кръг от хора да се запознаят отблизо с таланта на най-малките и да оценят огромния творчески потенциал, който носят децата на България”, споделя Даниела Станкова, основател на певческата школа. “Надяваме се проектът да се превърне в традиция и ежегодно да обогатява музикалния живот на столицата”, допълни още тя.

За организатора: училище за певци “D Stars”

Училище за певци „D Stars” е създадено през 2005 г. от Даниела Станкова със задачата да открива и дава път за реализация на млади таланти в областта на музикално-певческото изкуство. През годините в школата са се обучавали стотици възпитаници от различни възрасти и с различен опит. Сред основните им цели е да обогатяват музикалния мироглед и познания на своите ученици, работейки изцяло с музиканти на живо – сериозни имена от българската популярна и джаз сцена.

ПРОГРАМА

11:00 - 12:15 – „Български джаз“ – концерт в почит към българските композитори, написали джаз пиеси

12:30 - 13:30 – Работилница за африкански танци и ритми с Мария Косса и Yambadon

13:45 - 14:45 – „Gipsy jazz“ – концерт представящ стил в джаз музиката известен още като цигански джаз

15:00 - 15:45 – Работилница - скат пеене с Весела Морова

16:00 - 17:00 – Работилница - суинг танци с Lindy hop Bulgaria

17:30 - 19:00 – „Swing jazz“ – концерт с любими суинг пиеси – „ Ако няма суинг, няма смисъл“

19:00 - 20:00 – ПАУЗА

20:00 - 21:30 – „Jazz night“ – концерт със селекция от най-доброто в джаза със специалното участие на музиканти от Брас Асоциация

22:00 – DJ party

Препоръчани материали

Няма коментари към тази новина !