Емил Димитров и Паша Христова зазвучаха в "Духа на регето"

Николаос Цитиридис 07 юли 2017 в 11:14 8658 1

Вечни български песни зазвучаха в реге вариант в нов албум, носещ името "В Духа на регето". "Трева" на Емил Димитров, "Ах, Морето" на Тони Димитрова, "Сребърни ята" на Георги Минчев, "Българска роза" на Паша Христова и "Теменуги" на Камелия Тодорова получиха нови реге дрехи, но в същото време запазиха автентичността си на българската естрада.

Албумът е по идея и изпълнение на Борис Ненов, познат и като Kin Riddimz. Работата по него започва през 2015-та година, а от началото на това лято "В Духа на регето" вече може да бъче чут в Spotify, iTunes, както и на физически носител.

Kin Riddimz сподели пред OFFNews, че идеята за албума не му е дошла изведнъж, а е била градена дълго време:

"Едва ли щях да успея да осъществя този албум по същия начин, ако не бях направил доста други неща преди него. И понеже повечето от нещата, които правя са свързани с чуждестранни изпълнители и са на чужд език, реших, че е възможно да намеря някакъв междинен вариант между това, което правя и това, което вече е направено в България. И така края на 2015г. започнах да преработвам няколко естрадни парчета в реге чисто инструментално. След време вече имах няколко демо инструментала и дойде време за следващата стъпка - да намеря кой ще пее."

Ако вече сте чули албума и не знаете кой стои зад него, може и да сте се объркали за това кой изпълнява песните. В социалните мрежи много хора бяха решили, че "Трева" от албума е с иситнските вокали на Емил Димитров. Това всъщност не е вярно - гласът зад "Трева" в албума на Kin Riddimz е на Калоян Трифонов, който дава глас и на "Сребърни ята". Лилия Гелева пее "Ах, морето", а Ралица Митева - "Българска роза" и "Теменуги".

"Песните избрах по мелодии, хармонии, текст и по това дали ще мога да ги подпра с реге груув под това имам предвид бас и барабани в стила на регето. Разбира се не знаех дали ще се получи, но след тестване на някои парчета успях да стигна до пет, които се вписаха „В духа на регето“.Също за избора на песните неминуемо допринесоха артистите, с които работих над вокалите", разказа ни Kin Riddimz.

А защо реге?

"Реге защото това е музика, която силно ме вдъхновява. Слушам почти всякаква музика, но като творец  ми се иска да съм ясно концентриран и да се разпознава, това което съм направил. Също така регето е музика, която винаги ме стимулира позитивно с мелодиите и текстовете си."

До момента една от песните в "В духа на регето" се е сдобила с видеоклип и това е "Ах, морето". На него може да се насладите тук:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови