Евгений Дайнов представя новата си книга ''Записки по революцията''

OFFNews 20 ноември 2017 в 12:48 5165 0

Известният политолог и писател Евгений Дайнов ще представи новата си книга „Записки по революцията“ (1997-2017) в сряда.

Книгата излиза с логото на издателство „Ера“ и предлага различен поглед върху познати събития, оставили ярък отпечатък в новата ни история. Разказ, изпълнен с интересни и малко известни факти, предадени от първо лице. С типичния си колоритен изказ и прямота, политологът пресъздава един 20-годишен период на безкрайни революции.

"В началото на този период беше освобождението от последните остатъци от реалния социализъм и убедеността, че българите най-сетне сме тръгнали по слънчевата страна на улицата, както се пее в легендарното парче на Луис Армстронг. Между случките и приключенията, развиващи се из целия свят, става ясно, че в съвременната революция няма нищо страшно или заплашително. Напротив, революцията – това е най-шареното, любопитно, омайващо и често забавно нещо, в което човек може да участва. По пътеките ѝ, освен това, бродят интересни и цветни хора, които е по-добре да познаваш, отколкото – не", пише проф. Дайнов.

Премиерата на книгата ще се проведе на 22 ноември (сряда) от 18:30 часа в кафе-книжарница Orange. Творбата ще бъде представена от Константин Павлов-Комитата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови