"Евровизия" забрани флаговете на Шотландия и Палестина, но не и на ЛГБТ движението

OFFNews 02 май 2016 в 18:58 18844 6

Забранени за веене флагове на "Евровизия", започвайки от най-горното ляво знаме: Баска автономна област, Крим, Донецка народна република, Косово, Нагорни Карабах, Северен Кипър, Палестинска автономия, Шотландия, Приднестровие.

Ръководството на музикалното състезание "Евровизия" реши да забрани веенето и показването по какъвто и да е начин на палестинското и още няколко други знамена, предаде "Дойче веле".

По време на живите изпълнения в залата се развяват множество знамена на страните участнички, но често сред тях се появяват и флагове, които целят да отправят политическо послание.

Тази година обаче няма да бъдат допуснати да бъдат показвани знамената на Палестина, Северен Кипър, Косово, Крим, "Ислямска държава", Уелс, Шотландия, Баската автономна област, Донецка народна република, Нагорни Карабах и Приднестровието.

Забраната предизвика реакцията на палестинците, които помолиха конкурсът да размисли, като се извини на 11-те милиона палестинци за обидата. Говорителят на страната Саеб Ерекат напомни, че 138 държави по целия свят, сред които и повечето европейски, са признали Палестина за законна държава.

Той допълни, че Швеция, където на 14 май ще се проведе състезанието, също е признала Палестина, а знамето ѝ се вее пред централата на Обединените нации в Ню Йорк.

От своя страна, от "Евровизия" се извиниха за евентуални причинени обиди и подчертаха, че забраната няма пряка връзка с нито една територия. Въпреки това знамена, които са с "обидна, дискриминационна, неподходяща, политическа или религиозна природа" ще бъдат забранени.

Фестивалът обаче няма против на него да се развяват знамената на ЕС, всички останали страни членки на ООН и ЛГБТ движението, допълват от "Дойче веле".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14847

6

БирникЪ

03.05 2016 в 09:24

Пееерастка работа ! Май "евро" и "педеро" са синоними !!!

13859

5

Daering

02.05 2016 в 23:56

Ако Европа продължава в тоя дух, след десетилетие арабите ще забранят и всички останали знамена. Тия са големи радетели за равните права. Изравняват всичко.

Европа да не се чуди откъде ѝ е дошло. ЛГБТ, а?

77927

4

El Commandante

02.05 2016 в 23:12

Некой требва да попита организаторите на Европедеровизия-конкурс за брадати жени, травестити, пресно оперирани тайландски лейдибойс и обикновени педерасти какъв точно флаг трябва да развяват по стадионите феновете на Шотландия, след като им каже че Шотландия участва със собствен национален отбор по световни и европейски първенства откак свет светува.

77927

2

El Commandante

02.05 2016 в 22:09

Шотландия??!?!?!

12107

1

Бухал

02.05 2016 в 22:03

Порно.
 
X

Подкастът на OFFNews