"Фантомът на операта" на Музикалния театър с най-високото отличие - Кристална лира

OFFNews 02 ноември 2019 в 20:32 2832 0

Снимка Музикален театър

За премиерата на мюзикъла „Фантомът на операта" от А.Л. Уебър Музикалният театър получи най-високото отличие на Съюза на българските музикални и танцови дейци за върхови постижения в областта на музиката – „Кристална лира" 2019 за постановъчен екип.

„Това е оценка за резултата от положения труд на всички колективи на Музикалния театър" – заяви при получаването на статуетката Марияна Арсенова, директор на театъра. „Успехът на спектакъла се дължи не само на артистите, но и на техническия екип, който не само изгражда сложния декор, но и участва активно в действието. "

Директорът на Музикалния театър отбеляза приноса на режисурата за успеха на спектакъла: „Режисьорският прочит на акад. Пламен Карталов – огромна благодарност, защото това беше един урок по професионализъм, за който сме му изключително задължени! "

„Фантомът на операта" на Музикалния театър създаде прецедент за българската музикална сцена – 35 спектакъла бяха изиграни при препълнен салон. Той се превърна в най-касовия мюзикъл на родна сцена. От премиерата си на 25 януари до 14 април, когато се играе последният спектакъл на „Фантомът на операта" на сцената на Музикалния театър, той е посетен от близо 25 хиляди зрители. Първите 11 спектакъла бяха откупени седмици преди премиерата, което наложи договарянето на допълнителни дати, за да се отговори на огромния зрителски интерес.

Фантомът се завръща с няколко спектакъла през ноември

Зрителите ще могат отново да съпреживеят световния мюзикъл „Фантомът на операта" от Андрю Лойд Уебър на родна сцена от 3-ти до 17-ти ноември в изпълнение на солистите, хора, балета и оркестъра на Музикалния театър. Билетите са в продажба на касата и на сайта на театъра.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови