'Формата на водата' отнесе 13 номинации за Оскар

ОFFNews 24 януари 2018 в 18:40 5368 1

Снимка Кадър от Формата на водата

Драмата на Гийлермо дел Торо "Формата на водата" отнесе 13 номинации за най-престижните филмови награди - Оскарите. Категориите, за които е фаворит, са за най-добър филм, най-добра актриса и най-добър режисьор.

На 4 март статуетките ще бъдат раздадени за 90-ти път, а водещ на шоуто отново ще бъде Джими Кимъл. 

В категорията за най-добър филм лентата ще премери сили с "Призови ме с твоето име", "Най-мрачният час", "Дюнкерк", "Лейди Бърд", "Вестник на властта", "Призрачна нишка" и "Три билборда извън града".

За статуетка за най-добър актьор за главна роля пък ще се борят Гари Олдман, който е фаворит заради ролята си на Уинстън Чърчил в историческата драма "Най-мрачният час", Даниел Дей-Луис, Даниел Калууя, Тимъти Шаламет - звездата от "Призови ме с твоето име", и Дензъл Уошингтън. 

Номинирани за главна женска роля са Сали Хокинс за "Формата на водата", Франсис Макдорманд и ролята и в "Три билборда извън града", Марго Роби за "Аз, Тоня", Сирша Ронан за "Лейди Бърд" и Мерил Стрийп за "Вестник на властта". Това ще бъде и рекордна 20-та номинация на Стрийп за Оскар.

Кристофър Нолан е един от фаворитите за наградата за най-добър режисьор заради работата му върху "Дюнкерк". Заедно с него за Оскар ще се борят Джордан Пил за "Бягай!", Грета Гъруиг и Пол Томас Андерсън за "Призрачна нишка".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови