Хакери изнудват HBO, за да не пуснат сценария на "Игра на тронове"

ОFFNews 08 август 2017 в 13:42 4560 0

Хакери пуснаха част от сценария на пети епизод на седми сезон на "Игра на тронове", както и други документи, свързани със сериала, и поискаха откуп, за да не разпространят цялата информация, с която разполагат, пише Би Би Си.

Хакерите публикуваха части от сценария на предстоящия пети епизод на седми сезон, както и фирмени документи на HBO. Епизоди на други шоута на телевизията също бяха незаконно споделени. 

Престъпниците твърдят, че разполагат с общо 1,5 терабайта данни. От своя страна НВО заявиха, че не вярват, че хакерите разполагат с толкова много информация. 

Файловете при последното изтичане на информация са били кръстени "HBO се проваля". Те са съдържали юридическа информация, трудови договори и други фирмени файлове.

Асошиейтед прес съобщава, че някои документи изглежда съдържат лична информация за контакт с актьорите от сериала. 

Известието за откуп, включено в кратко видео, съдържа текст, адресиран до главния изпълнителен директор на HBO Ричард Плеплер. Хакерите обаче не са оповестили колко искат.

"Искаме ХХХХ долара, за да спре изтичането на вашите данни", пише се в искането, "HBO харчи 12 млн. долара за пазарни проучвания и 5 млн. долара за реклами на "Игра на тронове", така че помислете за друг бюджет за вашите реклами".

Въпреки че съобщението няма дата и не е споменато каква сума искат хакерите, те дават на HBO срок от три дни, за да извърши плащането.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови