Хип-хоп от Ел Ей и концерт на Остава в програмата на Капана фест

ОFFNews 19 септември 2017 в 14:38 8007 0

Reverie

Шестото издание на "Капана фест" ще се проведе от 29 септември до 1 октомври в Пловдив.

Освен концерта в чест на покойния Честър Бенингтън, ключов акцент в програмата е участието на хип-хоп бунтарката от Лос Анджелис Reverie. Тя ще излезе на сцената с момчетата от "Bobo & The Gang".

Група "Остава" ще отбележи своя 25-и рожден ден на сцената на "Капана фест". Ще звучат още "Brazz Vilidj", "Mary`s Flower Superhead", "Rebelties", DJ Skill, DJ Mad Bear, Skiller & Jammi Youth и др.

Тон за начало на "Капана фест" в петък вечер ще даде винил сета на DJ Skill, който в 19 часа ще завърти първата плоча от богата си колекция на главната сцена, за да подготви аудиторията за музикален диалог с албума на "Bobo & The Gang" - „Говори“.

След кратка музикална пауза в ръцете на диджея към бандата ще се присъедини Reverie със своите рими. Хип-хоп изпълнителката от Лос Анджелис ще пристигне седмица по-рано, за да репетира с бандата на рапъра Бобо.

Паралелно с хип-хопа, от рок сцената на Staropramen ще звучи електро рок, представен от новата българска група "Innerglow". Заедно с тях в петъчната вечер ще чуем "Jim Monic". Рок вечерта ще закрият "Mary`s Flower Superhead", които подгряваха "Placebo" в Солун.

Съботната програма на главната сцена ще започне в 18:30 часа с енергичния винил сет на диджей Маd Bear, последван от Skiller & Jammi Youth, които ще пренесат духа на Ямайка в сърцето на Капана. Хедлайнерите "Brazz Vilidj" ще излязат в 22 часа, за да нажежат още повече атмосферата и да завършат вечерта с подобаваща доза ритъм и танци.

Рок звученето няма да липсва и през втория ден. Той ще започне с младата изпълнителка Vick, чиято музика ще прелее в изпълнението на рок бандата "Saint Electric" , за да стигне до специалното участие на "Остава".

Последната неделна вечер ще стартира с един от ключовите акценти в програмата на фестивала - концерт в памет на покойния Честър Бенингтън от "Linkin Park". Концертът ще започне в 19:30 часа на главната сцена и ще включва интерпретации на редица български музиканти с прожекции на най-значимите изпълнения от световни турнета на бандата.

Вечерта крие и изненади на място за феновете. По същото време ще звучи селекцията на домакина на радио шоу "Ямайка" – Selector Lazy Face. На сцената ще излезе и една от най-младите рок банди - "Dead's man hat". Есенното издание на "Капана фест" ще закрие реге групата "Rebelities". 

На сцената за пърформънс и танци ще излезе Петър Янев, гайдарят на Валя Балканска, който ще пренесе магията на Родопите.

Освен разнообразната програма на трите основни сцени, малкият артистичен подиум „Гласът на Капана“ на ул. „Братя Пуливи“, ще даде възможност на музиканти любители и професионалисти да представят своето авторско творчество.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови