Хорът 'Турецкий' - една вокална империя с 30-годишна история

ОFFNews 14 януари 2020 в 14:07 3165 0

Хорът на „Турецкий” - една вокална империя от десетина солисти на сцената, 60 души екип зад нея, бенд, репортоар на 10 езика и 30-години триумфална история по световните сцени.

Най-известният супер ансамбъл на Русия гостува в София на 26 февруари, във Варна на 27 февруари и в Пловдив на 28 февруари.

„Ние не съществуваме по законите на шоубизнеса, а създадохме нещо ново, своите нови закони на творчеството”, казва Михаил Турецкий, създател на хора. „Исках да променя представата, че хорът е нещо народно или църковно. И така хорът стана инструмент, с който мога да говоря с огромната аудитория”.

Сензационното руско музикално шоу съдържа точната доза класика, поп, танци, шега, намигване, скеч, комбинация от певчески талант и актьорско майсторство и хореография. „Турецкий” е единственият в света танцуващ хор, зад което стоят много хореографи и сериозни репетиции.

Годишно те имат по 260 концерта по цял свят. Само през 2019 техните зрители са били над милион души. От 25 години гастролират в Америка и са пели в зали като Роял Алберт Хол (Англия), Карнеги Хол (Ню Йорк), Долби Тиътър (Лос Анжелис). Прословути са с новогодишните си концерти в Кремълския дворец, където и в навечерието на 2020г. представиха своя пищен, музикален маскарад.

Избират репертоара си от над 50 000 песни от всички жанрове.

„Разпределяме произведенията си по държави, където ще ги поднесем, защото трябва да имаме предвид манталитета да една страна”, казват певците от „Турецкий”. В България идват с програма, представяща най-доброто от 30 годишния им творчески триумф.

Билети за концертите на хор „Турецкий” на 26.02. в София, зала на НДК, на 27.02. във Варна, ДКС и на 28.02. в Пловдив, зала С.И.Л.А. се продават в системата на Ивентим и на касите на съответните зали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови