Хотел в Благоевград отказа резервация на италиански тенори

Венци Мицов 05 март 2020 в 14:31 12196 0

Четирима италиански тенори паднаха неочаквана жертва на истерията около COVID-19.

Младите италиански певци, които са на турне в България с оркестъра на "Симфониета" - Враца, неочаквано разбрали, че не могат да преспят в Благоевград вечерта след концерта им.

Тенорите Федерико Серра, Федерико Паризи, Алесандро Дакриса и Джовани Мария Палмия са в България от началото на месец февруари.

Това е тяхното второ турне с врачанския симфоничен оркестър, което преминава през 20 български града при сериозен успех.

Сблъсъкът с истерията около коронавируса обаче настъпил днес (05.03.), когато от хотел в Благоевград уведомили екипа на турнето, че отказват резервацията поради факта, че четиримата певци са... италианци.

Макар че първите два случая на заразени с коронавирус в Италия са от 22 февруари, а певците са в България от 9 февруари, управата на хотела била категорична в отказа си да приеме майсторите на белкантото.

Без значение, изглежда, е останал и фактът, че само един от четиримата е от Северна Италия, при това не от Милано.

Така за концерта на 13 март в Благоевград певците остават без място за преспиване.

Това обаче няма да откаже организаторите да продължат турнето си, като предстоят концерти в Самоков, Монтана, Видин, Перник, Кюстендил, Стара Загора, Сливен, Пловдив, Смолян, Хасково.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови