Художничка рисува анималистични картини върху електрически табла в центъра на София

OFFNews 30 март 2021 в 17:05 11194 0

Художничката Анелия Александрова - Ая преобразява стари електрически табла по софийската улица "Иван Вазов", като рисува върху тях анималистични картини. 

Чрез проектът "ПЪТЕПИС НА АНИМАЛИСТИЧНОТО ИЗКУСТВО" Анелия Александрова – Ая поема по едно своеобразно пътуване по стъпките на артистичния свят на художника, създаващ връзката на природата с градската среда чрез анималистични образи.

Проектът представя пътешествие из животинския свят в неговото многообразие и символика. Инспираран е от идеята "Вървя и рисувам!" В условия на пандемия и епидемиологични мерки проектът развива идеята за галерия на открито, представяща по оригинален начин анималистичното изкуство.

"Докато рисувах сюжетите върху ел. таблата, минаваха родители с деца и всички много се радваха на таблото с кучето и котката. Някои минаваха дори и по няколко пъти на ден, за да видят докъде съм стигнала, голяма атракция бях, особено в компанията на моя санбернар, който страшно търпеливо ми позираше", споделя Анелия Александрова.

Електрическите табла с живописните творби „Приятели“ и „Полет“ са по проект „ПЪТЕПИС НА АНИМАЛИСТИЧНОТО ИЗКУСТВО“ на Анелия Александрова. Реализирани са по програма „ТВОРЧЕСКИ ИНИЦИАТИВИ“ с финаНсовата подкрепа на Национален фонд „Култура “.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови