Японският джаз виртуоз Йошида Тацуя идва у нас за 3 концерта

OFFNews 24 ноември 2017 в 12:16 3771 0

Радиофестивалът „Аларма пънк джаз“ затваря зимния си цикъл за 2017 г. с гостуването на един от най-влиятелните музиканти на авангардната джаз и прогресив-рок сцена в Страната на изгряващото слънце.

Барабанистът и композитор Йошида Тацуя идва в България за цели три концерта – на 26 ноември в „Там“ (Велико Търново), на 27 ноември в клуб "Mixtape 5" (София) и на 29 ноември в „Пост-културната сцена“ в Пловдив. Междувременно той ще пътува и до Белоградчишките скали, където ще бъде заснет кратък документален филм за него.

Йошида Тацуя е наричан „безусловния майстор барабанист на японския ъндърграунд“. Роден е през 1961 г. в Китаками, префектура Ивате (най-слабо населената област в страната след Хокайдо).

От края на 80-те години до ден днешен е създател и участник в забележителни музикални формации.

Той е бил част от прогресив-хардкор-джаз дуото "Ruins", както и "Korekyojinn". Той е последният барабанист на "Painkiller" на Джон Зорн и Бил Ласуел (наследявайки Мик Харис на тази позиция), както и един от музикантите, участвали в най-късния вариант на шведския прогресив-колектив "Samla Mammas Manna" на покойния авангардист Ларс Холмер, както и в много други групи.

Неговата собствена продуцентска компания пък се нарича "Magaibutsu" (по името на едноименния му солов албум от далечната 1991г.).

В България Йошида пристига като "човекът оркестър" с програмата си "Ruins Alone" – незабравимо едночасово пътешествие през странни ритми и неочаквани обрати.

Билети за трите концерта може да намерите онлайн в системата на EpayGo и на касите на EasyPay в цялата страна. Билетите са на цена от 7 до 17 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови