"Императорът" на носителя на Оскар Люк Жаке с премиера на 7 април

ОFFNews 05 април 2017 в 15:33 5185 0

След като миналата година в продължение на два месеца Люк Жаке снима в суровите зимни условия на Антарктика, сега режисьорът се завръща с нов 4K филм, в който има невиждани преди подводни и въздушни кадри на ледения континент и неговите прекрасни обитатели - пингвините.

Филмът на носителя на "Оскар" за документално кино Жаке се казва "Императорът" и тръгва на голям екран в България от 7 април. Първата прожекция на лентата ще бъде в "Еuro Cinema" от 20:30 часа.

Новата история ни запознава с млад пингвин, който тръгва на първия си поход, породен от мистериозния повик, който пингвините усещат всяка зима.

През очите и спомените на по-възрастния „събрат” ще станем свидетели на този епизод от живота на пингвините, следвайки животното в зашеметяващото му пътешествие.

Ще разберем неговите съмнения, страховете му и всички онези предизвикателства, с които се сблъсква на всяка стъпка.„Императорът” разказва за съдбата на един пингвин и онзи тайнствен инстинкт, който му дава шанс да оцелее.

Люк Жаке покори света с епоса „Походът на императорите”, носител на Оскар за 2005 година, превърнал се в една от най-успешните документални продукции на всички времена и в боксофис хит с приходи над 127 милиона долара.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови