Издадоха нов сборник с разкази на Здравка Евтимова в Италия

OFFNews 02 юли 2019 в 18:25 3336 0

Снимка Орлин Огнянов

Италианското издателство "Besa Edirice" с главен редактор Ливио Мучи издаде сборника с разкази от Здравка Евтимова “La donna che mangiava poesie” („Жената, която се хранеше с поезия“).

Това е третата книга от Здравка Евтимова, публикувана в Италия от издателство "Besa". Първата беше романа “Sinfonia”, 2015 г.(„Четвъртък“ на български език), втората – романът “Lo stesso fiume”, 2017 г. („Една и съща река“ на български език в превод на Алесандра Бертучели).

Сборникът беше представен на 29 юни 2019 г. на Фестивала на съвременната литература и култура в град Фано, Италия, от Катиа Скотланди, професор в Университета на град Урбино, която постави разказите на Евтимова в традиция на Милан Кундера и Владимир Набоков.

Премиерата на сборника с разкази предстои и на фестивала на книгата в град Апулия, където за разказите на Евтимова ще говори Клара Нубиле, преводач и изследовател на съвременната литература.

Здравка Евтимова е сред най-добрите автори на OFFNews и гордост за сайта. Нейният нов разказ "Направо" ще може да прочетете тази неделя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови