Изложба "Япония. Изкуството сега" се открива в София

Зарина Василева 07 ноември 2018 в 17:55 2345 0

Регионалният исторически музей в София ще бъде домакин на съвременната японска изложба „Япония. Изкуството сега".

Официалното откриване на уникалната експозиция е на 8 ноември от 18:00 часа. Изложбата е част от програмата на Дните на японската култура 2018 и ще гостува в България до 30 ноември. На откриването входът е с покани, а през останалите дни се заплаща входна такса на музея.

Представянето на индивидуалните постижения на авторите ще покаже актуалния процес в културния живот в различните райони на Япония и разнообразните направления на съвременното изкуство. Някои от художниците живеят в огромни градове като Токио и Осака, а други – в по-малки градове като Фукуока. Изложбата ще разкрие широк спектър от идеи, техники, интерес към обществото и околната среда, както и към всичко, което ги заобикаля. 

Изложбата ще бъде съпътствана от специален панел с демонстрации и лекции на четирима от участниците – японски съвременни художници, които ще дойдат в София специално за събитието.

Участието в лекциите и работилниците е възможно само след предварителна регистрация на сайта на музея: http://www.sofiahistorymuseum.bg/bg/online-registration 

Дните на японската култура се организират в Република България от Посолството на Япония от 1990 г. За двадесет и девета поредна година българската публика има възможност да се докосне до древното и съвременното лице на "Страната на изгряващото слънце".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови