Извънредни дати за три спектакъла на One Dance Week

ОFFNews 08 май 2019 в 09:17 1438 0

Интересът към програмата на One Dance Week 2019 продължава да расте.

Поради тази причина фестивалът добавя втори дати за представянето на едни от най-впечатляващите си спектакли: ДЕТЕ на белгийската танцова компания Peeping Tom, CHAPTER 3 на израелците L-E-V Company и съвременния цирк от Австралия - A SIMPLE SPACE на Gravity & Other Myths.

12-тото издание на фестивала ще се проведе между 20 септември и 20 октомври в Пловдив и е един от основните акценти в програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

ДЕТЕ / PEEPING TOM

20 септември (петък) - 20:00 - Дом на Културата "Борис Христов"
21 септември (събота) - 20:00 - Дом на Културата "Борис Христов"

“Театрален електрошок… техният талант е плашещ.“ – Монд

Реалност или фантазия? Приказка или кошмар?

Култовата белгийска компания Peeping Tom умело си играе с ужасяващите измерения на действителността и човешкото съзнание, като поставя в сърцето на последния си спектакъл сложния и често неразбран свят на ДЕТЕ-то.

Сцената, преобразена до неузнаваемост, пресъздава реалистичен горски пейзаж, в който оживяват отдавна забравени приказки, кошмари, мечти и страхове, дълбоко свързани с детето във всеки от нас. Спектакъл, провокиращ преосмисляне на начина, по който гледаме към детското (под)съзнание.

"Най-същественото остава в неспирния танц. Дори когато телата са неподвижни, виждаме енергията, дезартикулацията, точността и пълния контрол над телата, така характерни за талантливите танцьори от PEEPING TOM." - споделя за представлението Luxemburger Wort.

Истински шедьовър на съвременния танц, ДЕТЕ ще може да бъде видян на 20 и 21 септември в Дом на Културата "Борис Христов", Пловдив.

Подробности и билети ще намерите тук.

CHAPTER 3 / L-E-V COMPANY

5 октомври (събота) - 20:00 - Дом на Културата "Борис Христов"
6 октомври (неделя) - 19:00 - Дом на Културата "Борис Христов"

Израелската хореографка Шарон Еял и мултимедийният дизайнер Гай Бехар, едни от най-атрактивните фигури на съвременната танцова сцена, гостуват у нас с последното си произведения - CHAPTER 3 / Глава Трета.

CHAPTER 3 e естественото продължение и завършек на трилогията спектакли, разглеждащи многоликия и безвременен образ на на най-сладкото и горчиво чувство, познато на човека - Любовта.

Болезнената раздяла, представена като форма на душевен катарзис и възстановяването от разрушителните й последици застават в сърцето на финалната глава от любовната трилогия.

CHAPTER 3 идва в Пловдив броени дни след световната си премиера в Германия, a подробности и билети ще намерите тук.

A SIMPLE SPACE / GRAVITY & OTHER MYTHS:

18 октомври (петък) - 20:00 - Дом на Културата "Борис Христов"
19 октомври (събота) - 11:00 - Дом на Културата "Борис Христов"

Съвременен Цирк от далечна Австралия, безразличен към гравитацията.

Между необятните вселени на цирковото и театралното изкуство, компанията Gravity & Other Myths създава собствен и неподражаем вид физически театър, който с лекота обръща представите ни за движение в пространството.

Главозамайващ и динамичен спектакъл, който не се нуждае от грим, костюми, специални ефекти или предпазни въжета, за да предизвика законите на физиката и стигне отвъд човешките възможности.

The Guardian определя A SIMPLE SPACE като “абсолютен триумф”, скоростно превърнал се в международна сензация, спираща дъха на публиката и критиците по цялото кълбо.

Подробности и билети ще намерите тук.

Билети за всички спектакли от програмата на One Dance Week 2019 ще намерите онлайн в системата на EpayGo.bg, както и на касите на EasyPay в цялата страна.

ONE DANCE WEEK се организира от Фондация „ЕДНО за култура и изкуства“ и е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Фестивалът се осъществява с подкрепата на Министерството на културата.

За повече информация следете @onedanceweek във Facebook, Instagram и Twitter, както и www.onedanceweek.com 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови