Jeremy? пред OFFNews за лятото, музиката и големите концерти с Остава и Gravity Co.

ОFFNews 09 август 2018 в 17:00 3046 0

Снимка Петър Попов

Няма как да го скрием - Jeremy? са една от най-любимите столични банди, а 2018 година определено им е успешна.

Нов албум, голям концерт, а сега и общо турне с Остава и Gravity Co. Феновете на българския рок и алтернативна музика пък със сигурност няма от какво да се оплачат - концерти и на морето, и в града, в допълнение към новия репертоар.

Първият от съвместните концерти на трите банди ще се проведе на 12 август в Бургас, а след това музикантите ще разтърсят Пловдив на 31 август. Двата концерта ще се проведат в летните театри на двата града, а събитията са първи по рода си - комбинация от рок, инди рок и електронна музика на една сцена.

Gravity Co. се завърнаха официално на сцената тази година, след близо 4 годишно отсъствие. Първите им два концерта се проведоха през февруари в столичния клуб "Терминал 1" и бяха напълно разпродадени.

Наскоро Jeremy? промотираха ново видео, а група Остава откриха сцената на най-новото място за жива музика в София – Кино Кабана, с акустичен концерт на 18 юли.

За колаборацията между трите групи, мини-турнето, лятото и музиката си говорим с Ерсин и Таш от Jеremy?, които, както винаги, имат какво да споделят:

Jеremy? по време на представянето на последния им албум във Военния клуб в София. Снимка:  Creative Visual Solutions

На 12-ти август предстои първият от серия съвместни концерти на Остава, Jеremy? и Gravity Co. Защо се събрахте точно тези три групи? Какви са приликите и какви са разликите между вас?

Ерсин: Лично аз съм страшен фен и на Остава и на Gravity Cо. "Пинг Понг" е албума, който ме накара да повярвам, че има смисъл да се прави алтернативна рок музика в България. Стилово се различаваме, но мисля че и трите групи се възприемат като представители на рокендрола.

Таш: За нас тези събития са изключително важни и се вълнуваме да споделим сцената точно с тези хора. Остава и Gravity Co. са две от любимите ми български банди, точно те са музикантите, от които сме вдъхновени и респектирани.

Когато излезе първият албум на Gravity Co., беше наистина голям успех за българската сцена, защото момчетата правят музика на ниво, а това е нещото, към което винаги сме се стремели и ние. С група Остава преди всичко сме приятели и споделяме безброй забавни случки и съм сигурен, че в тази колаборация концертът ни на 12-ти август в летния театър в Бургас ще бъде поредният запомнящ се момент. Очакваме ви!

Защо точно Бургас?

Ерсин: Този град е дал на българската музикална сцена много добри музиканти и миксинг инженери, сред които е и Янко Генов, който работи и по двата ни албума. Концертите ни в Бургас са едни от най успешните, а феновете са истински! Емоцията, която ни връща публиката, е страхотна и зареждаща, а точно от това имаме нужда.

Таш: Група Jеremy? винаги се чувства добре на морето, а Бургас е една от любимите ни дестинации. Нямаме търпение, защото за първи път Летния театър в града ще бъде наш домакин.

Подготвяте ли нещо специално за публиката? Колаборации между вас или някоя нова песен тип “Супер група”?

Ерсин: Всъщност, това е чудесна идея! Може и да се възползваме от това и да направим обща група.

Таш: Елате и ще разберете!

В социалните мрежи имате качени изпълнения на живо на улицата и изглежда хората много харесват тази идея. Ще има ли още такива? Защо подобно изпълнение събужда толкова интерес?

Ерсин: Аз лично много се радвам, че тези концерти се възприеха толкова добре. Целта на тези събития е да покажем, че между групите има приемственост. Изключително е важно артистите във България да са обединени. Независимо какъв е стила музика, който изпълняват. Мисля, че публиката усеща това в общите ни концерти и това ги зарежда позитивно.

Таш: Да наистина се получава добре. Тези събития са изключително приятни за нас, защото няма нищо по-хубаво от това да се видиш с феновете си отблизо и обмисляме, да се правят и за в бъдеще не само в София, но и в други градове в България.

Летният сезон е изпълнен с много концерти за Jеremy?. Успявате ли да правите нова музика междувременно?

Таш: Интересното е, че покрай летните ни концерти, намерихме време да се съберем за втора поредна година в Каварна. Мястото не е случайно, защото точно там се родиха идеите за песните от втория ни албум. И тази година решихме да следваме изпитаната рецепта: на морето сме, като добавим плажа и лятното настроение, получаваме вдъхновение.

Ерсин: Надяваме се това да се превърне в традиция. Страшно съм щастлив от новите неща, които направихме в Каварна. Нямам търпение да ги споделим с нашата публика!

Какво следва през есента за вас?

Ерсин: Изненади.

Таш: Турнетата са ни любима част, защото обикаляме голям брой локации, срещаме се с фенове и това ни зарежда. Очаквайте и нова продукция от Jеremy?. Следете страницата ни, където скоро ще обявим всичко ново, което предстои.

Ще правите ли още концерти с Остава и Gravity Co.? Ако можехте да добавите още някой в микса, кого бихте поканили?

Таш: За нас е голямо удоволствие да се събираме точно в тази комбинация и се надявам да се видим на юбилейното издание. Групата, която според мен липсва в списъка, е P.I.F.

Двата концерта започват точно в 19:30 ч. Цените на предварителна продажба са 20 лв., а на самата дата и място са по 25 лв. Билетите и за двата концерта се разпространяват в мрежата на Ивентим.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови