Jin Monic представят новата си песен 'Slow Cinema' (видео)

OFFNews 03 октомври 2019 в 19:10 2106 0

Новата песен на JIN MONIC - Slow Cinema е вече факт и от днес меломаните могат да я намерят в Spotify и в останалите музикални платформи, a също и с прекрасно видео към нея в You tube. Екстравагантна, стилна, много различна, но в същото време абсолютно “в техен стил”, песeнта Slow Cinema е поредната висока топка, която бандата подхвъля със замах към феновете си. Запомняща се, мелодична и танцувална, тя звучи още по-симпатично и в унисон със стилното си лирик видео. То е дело на София Добрева и е по текст на самата песен. Автор на музиката е Боян, а текстът е на Николай от бандата. Ключови детайли в песента са дело на Благо от Hayes&Y. Форматът лирик видео напоследък се използва често и от някои световни инди изпълнители. Ето че и българска инди банда в лицето на JIN MONIC, може да се похвали с подобно видео и то от най-висока класа и стил.

“Работихме по “Slow Cinema” в последните три години (с няколко прекъсвания) и сме изключително доволни от финалния вариант. Голяма заслуга за това има и нашият тонрежисьор - Десо Велчев, който успя да чуе и да сбъдне всичките ни желания”, споделят момчетата от JIN MONIC. “Вярваме, че парчето пасва добре като смисъл и звучене точно на този период от годината, в който лятото тъкмо си отиде и всички сме леко замаяни от сблъсъка с хладната меланхолия на есента”, добавят още те.

JIN MONIC е част от лейбъла HOMEOVOXMUSIC на Жоро от Остава, който е ко-продуцент на новото парче, заедно с Благо от Hayes&Y. Групата се събира през 2011 г. и до днес това са: Николай (вокал), Ивайло (китара), Боян (китара), Джокич (бас) и Георги (барабани). Първият им сингъл „Sober Face“ е от 2015 г. и е последван от синглите „Esus“ и „You Stay Blue“. През 2016 г. излиза първият им едноименен албум, а през 2018 г. излиза EP-то „Candy Coated“ с видео клип към едноимената песен.

Парчето влиза под №1 в класацията “ТОП 20” на БНР и остава там две поредни седмици. В началото на 2019 г. бандата пусна песента “Saline” заедно с нестандартно видео към нея, снимано изцяло с камерата на мобилен телефон. Ко-режисирано от Боян (китарист в групата) и Магдалина Дианова (художник и аниматор) - резултатът е повече от интересен. Подходът на бандата и към Slow Cinema продължава да е в духа на нестандартното, подчервавайки и залагайки на стилно музикално и визуално присъствие.

Slow Cinema можете да чуете и на живо на 30 октомври в клуб “Строежа” в София, както и още от музиката на JIN MONIC. Събитието във фейсбук е тук.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови