Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Как избягала от войната сирийка живее в България с трите си дъщери

OFFNews 29 май 2017 в 11:12 5502 1

Как живее в България сирийка, избягала от войната заедно с трите си дъщери? Отговор на този въпрос дава новата книга на писателката от българо-сирийски произход Даян Шаер, която разказва история по действителен случай в новата си книга, озаглавена "На моята майка Сирия".

Вторият роман на Шаер излиза през юни и ще бъде представен в няколко града на страната. Първият - "Има ли места в Рая" - бе приет добре от българската публика.

Главната героиня София (името е променено) бяга от Алепо. Защо избира България за свой втори дом и как успява да осигури подслон за семейства в Сирия? Отговори дава новата книга на Шаер, за която писателката споделя:

"Това е една история за важните неща в живота и моментите, в които губиш пътя пред себе си. Припомня за силата на душата и как звучи пулсът на забравените мечти. Пустинята винаги ще милее за своя дъжд така, както чужденецът за родината, но нека тази книга не бъде „Сбогом“ с родината, а едно ново „Здравей“ за душата, която съхранява в себе си цели светове, държави и истории“.

На 9 юни писателката представя книгата си в София, в "Арт клуб София", на следващия ден е във Велико Търново, а на 11-и - в Русе. Следват представянията в Ловеч и Бургас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews