Какво, за Бога, праща Исландия на Евровизия?

OFFNews 13 март 2019 в 21:14 22641 5

Снимка Independent

Хатари.

Исландският избор за участие в следващото издание на Евровизия в Израел предизвика доста почуда сред хората по света. Групата Хатари (в превод Хейтъри, а в още един превод - Мразачи) се самоопределя като "анти-капиталистически техно БДСМ пърформанс арт група".

За справка, БДСМ е, цитирано най-просто от Уикипедия, "субкултура, основаваща се на еротичния обмен на власт, нетрадиционни форми на сексуални отношения, базирани на ролеви игри на господство и подчинение." Ако още не ви е ясно, BDSM на английски идва от: Bondage Dominance Sadism Masochism. Или в превод: Връзване Доминиране Садизъм Мазохизъм.

Песента на бандата се казва "Омразата ще победи" и можете да я видите по-долу, но не е за хора със слаби сърца, въпреки че сме виждали и по-лошо.

Членовете на групата твърдят, че са силно сатирични в изкуството си и гледат да осмиват съвременния свят.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12636

5

prascho

15.03 2019 в 00:19

Тези са като църковен хор в сравнение с някои от нещата от 60-70-80-те години, които в момента са класика. Ами спомнете си Ози какви ги вършеше по концертите. Ранните Кис. Даже Бийтълс какви свинщини са вършили... Алис Купър, Мерилин Менсън...

Тези са като някаква жалка пародия на Рамщайн. Нищо страшно и скандално няма. Само някакъв мизерен опит за сатира.

6774

4

ЛАФЪРДИЕВ

14.03 2019 в 09:35

В кандидатурата за парите пише: „Използвайки свой собствен език на ритъм, музика и безсмислие, „Летящите горили“ прокарват идеите за приятелство, толерантност и разбирателство. В своя брилянтен репертоар, в който се отличава „Танц на миризливите крака“, те използват саксофони, кларинети, диджериду, музикален трион, китайски ударни, банани и поредица от зрелищни оригвания“.

6774

3

ЛАФЪРДИЕВ

14.03 2019 в 09:34

Хайде сега и вие.. Ами туй си е еврогейска ценност таз група.. Я си вижте какви сериозни и успешни проекти се финасират с европаричките:
Кой поръчва музиката?
Културната програма на ЕС финансира с 57 000 евро „Европейския джойстик оркестър“. Няма грешка, това са компютърни маниаци, които свирят с джойстикове на компютър. Това не е всичко – други 55 000 евро заминават за подпомагане на „Европейската лаборатория по хип-хоп“, чиято основна цел е: „Подобряване на признаването и видимостта на хип-хоп танците в Европа и насърчаване на взаимодействието между хип-хоп изпълнителите.“ Ами, браво… Обаче културният размах на Брюксел не спира дотук – с 400 000 евро е финансирана денс трупата „Летящите горили“. В кандидатурата за парите пише: „Използвайки свой собствен език на ритъм, музика и безсмислие, „Летящите горили“ прокарват идеите за приятелство, толерантност и разбирателство. В своя брилянтен репертоар, в който се отличава „Танц на миризливите крака“, те използват саксофони, кларинети, дидж

16193

2

SC

13.03 2019 в 22:54

Тези ще са на второ място. Не са достатъчно „малцинствени“ и „онеправдани“. На първо ще бъде мароканско-френския мюсюлманин-травестит (какъв оксиморон, а?) Билал Хасани.

7568

1

Tabadatko

13.03 2019 в 21:55

Тая "статия" е такава невероятна тъпотия. Начи история за Продиджи, дето трошат хотелски стаи и се предрусват няма проблем. Рамстайн и Мерилин Менсън дойдоха и си заминава, а земята не се отвори, да дойде дяволът. Тука някакви келеши правят малко полярзиращ пърформънс и край! ... не можем да повярваме на сетивата си! ТОВАЕСКАНДАЛНО!