Калифорнийската хип-хоп звезда Gonjasufi и родния Стругаре с общ концерт у нас

ОFFNews 13 април 2017 в 17:50 4778 0

На 14 май в столичния клуб "Mixtape 5" съвместен концерт ще изнесат калифорнийската хип-хоп звезда Gonjasufi и набиращия все по-широка популярност роден поет в счупена рима Стругаре.

Концертът, който ще се случи от Falshimento, e поредното от серия събития в последната година, целящи да популяризират модерния алтернативен звук и да представят на родната аудитория актуални качествени световни и локални артисти.

Само един артист на света може да се похвали с това, че записва за законодателите в електронната и алтернативна музика "Warp Records", удря чат-пат едно рамо на приятелите Flying Lotus и The Gaslamp Killer в Brainfeeder и ей така, за цвят, закрива последния (засега) албум на Jay Z със своето Nickels And Dimes. Gonjasufi е един от най-оригиналните умове в днешната алтернативна музика, а София е последната спирка от европейското му турне в неделната вечер на 14-ти май.


Gonjasufi е може би най-популярният представител на мръсния хип-хоп звук на Сан Диего, Калифорния, а за да даде още достоверност на твърдението, за турнето си след Callus - четвъртото си издание за Warp от последното лято - отново кани местните легенди на шума Skrapez. Излезлият преди седмици нов албум Mandela Effect пък включва ремикси на парчета от Callus от майстори на звука като Daddy G от Massive Attack и Shabazz Palaces. Олелията ще подкрепят с включвания Walter Gross (проект на 1/2 от Skrapez) и D.WattsRiot (проектът на някогашния диджей и вокалист на легендите Fun-Da-Mental). Вечерта се очертава малък празник, тъй като датата е и финалът на турнето на Gonjasufi.

Какво може София да предложи насреща? Ако през последната година някой е провокирал по-сериозно с идеи и звук у нас, то това е Стругаре. След повече от половин година (дано си го гледал на The Word със Saul Williams), следващата му лайв поява е още по-очаквана. Особено след появата на новия му сингъл Postmortem и хулиганското му lo-fi видео, заснето в Англия, който ще чуем до познатите вече “Кучеядекуче, “Америка” и “Фойерверк”. А защо не и още нова музика от един от по-оригиналните ни гласове напоследък.


Само четири дни по-късно, на 18 май, отново в клуб "Mixtape 5", на сцената ще се качи едно от най-хитовите имена на лондонската хип-хоп/ алтернативна сцена Kojey Radical, подкрепян от родните рап хулигани Григовор/Гена. Концертът е второ издание на The Word, посветено на майсторството в боравенето с думи. Подробности за събитието очаквай съвсем скоро, а към него може да се присъединиш още сега тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови