Кино 'Арена Младост София' и 'Арена Запад София' спират работа

OFFNews 27 май 2019 в 15:15 30295 0

Снимка europa-cinemas.org

Кино "Арена Младост София" и "Арена Запад София" спират да работят временно, става ясно от съобщение на сайта на кината. Оттам се посочва, че поради правни причини те трябва да преустановят работа, но се надяват скоро да заработят отново. Не се посочва срок за това обаче.

Всички останали кина в страната, част от веригата, ще продължат да функционират, включително тези в софийските "България мол" и "Дъ мол".

Според "Капитал", причината за спирането на работа на двете кина е спор между американската инвестиционна компания "Apollo Global Management" и дружества около създателя на веригата кина Стефан Минчев.

Българинът отказал да обслужи заемите си от 30 милиона евро към ОББ и Пощенска банка, които пък продали обезпеченията на американската компания.

С поредица прехвърляния, фалити и апортиране на терени и сгради активите се отдалечават от длъжника и кредитора. Заради празноти в законодателството кредиторите макар да имат тежест върху актива, реално нямат право да участват във фалита на последното по веригата дружество, се пояснява в публикацията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews