Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Кино 'Култура' се завръща на 'Сан Стефано' 22

Две нови пространства за култура отварят врати в София

ОFFNews 27 септември 2018 в 13:11 7755 0

Емблематичното за София кино "Култура" се "завръща" на нов адрес - ул. "Сан Стефано" 22.

Киното е вдъхновено изцяло от затворилото преди години "Култура", което се е намирало на ул. „Солунска“ и ул. „Граф Игнатиев“.

Амбицията на екипа, който вдъхва нов живот на духа на старото кино, е да се превърне в уютно убежище в центъра на града. 

Неговите мобилни пространствени решения ще позволяват разнообразен диапазон от кино, сценични и музикални събития. То ще е място за изкуство и срещи с приятели.

Откриването му ще бъде на 12 октомври от 20:00 ч., когато музиката на „Обичайните заподозрени“ (Стефан Вълдобрев, Стоян Янкулов-Стунджи, Мирослав Иванов и Веселин Веселинов-Еко) ще постави началото на програмата. Гостуването им щe започне с изпълнения на песни и инструментални композиции от любими български филми.

Днес на ул. "Георги С. Раковски" 193 пък ще бъдат отворени вратите на още едно място за култура в столицата - "Книгата".

Пространството ще е запазена територия за срещи с български и чуждестранни писатели, средище за литературни четения, дебати и представяния на книги. То ще комбинира разнородни възможности за дейности и прекарване на свободното врем

Специални гости на събитието ще бъдат Стефан Вълдобрев и Иван Лечев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews