Кога и с какво започва сезонът: Театрите на 'Раковска'

ОFFNews 03 септември 2018 в 13:51 3404 0

Снимка pixabay

Септември дойде, а с него пристигат и новите сезони на любимите столични театри. 

Смело може да наречем "Г. С. Раковски" улицата на театрите, а в следващите редове вижте кога и с кои постановки започват новите артистични сезони:

Сатиричен театър "Алеко Константинов" - 1 октомври

Сатирата стартира новия сезон на 1 октомври с "Терапевти". Театърът ще посрещне зрителите в обновен салон с по-широки кресла и повече място пред краката.

Ако сте над 16 и искате да се посмеете от сърце, ето и малко информация за постановката:

Брус и Прудънс търсят партньори по обява. Първата им среща минава катастрофално, но когато повторно се събират подмамени от поредното рекламно съобщение, решават, че това не е случайно… Опитите им да се опознаят и заявят като двойка се усложняват от налудничавите съвети на техните психотерапевти. Не стига това, но и Брус е в „деликатни” отношения със своя съквартирант Боб…

„Терапевти” е не просто романтична комедия, в която се надяваме любовта да възтържествува. Това е забавно нагледно ръководство как да се научим да харесваме сами себе си.

Повече информация за програмата на театъра ще откриете тук.

Театър "Сълза и смях" - 12 септември

"Сълза и смях" започва сезона 12 септември с "Помощ, жена ми е луда!".

За постановката:

"Помощ, жена ми е луда!" е една от популярните комедии на съвременния френски драматург Жан Барбие, представена в за първи път в парижкия театър „Театр дьо Нувоте”. Семейните и служебни отношения на шеф на корпорация създават безкрайни комични положения, описани от автора в стила на изисканата френска комедия.

Повече информация за програмата на театъра ще откриете тук.

Театър "Българска армия" - 16 септември

Армията отваря врати след лятото на 16 септември с "Черна комедия".

Постановката е считана за една от най-смешните комедии, създадени през втората половина на 20 век. Още с първата си премиера в Националния театър в Лондон през 1965 година, спектакълът се превръща в истински хит, а скоро печели и публиката по целия свят.

Една на пръв поглед обикновена авария в електрозахранването поражда куп смешни ситуации и неочаквани обрати, в които са замесени привлекателен млад скулптор (Веселин Анчев), бъдещата годеница (Луизабел Николова), бившата любовница (Евелин Костова), властния баща-военен (Георги Къркеланов), един изтънчен съсед (Владислав Виолинов), една пияна стара мома (Анастасия Ингилизова) и богат меценат-милионер (Моню Монев-гост). 

Повече информация за програмата на театъра ще откриете тук.

Театър "199" - 14 септември

Театърът "199" открива сезон 2018/2019 с постановката "Приятно ми е, Ива!".

В нея ще видите няколко доста забавни оправдания за пред шефа, ако не ви се ходи на работа като например: "прокапа ми парното и покривът също, плувам", "сестра ми роди четиризнаци, зет ми припадна", "от затвора се обаждам", "имам въшки", както и още куп креативни примери, които маже да "пробвате" до края на седмицата.

Повече информация за програмата на театъра ще откриете тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови