Кой е най-младият глас в хор 'Турецкий'

Руският хор продаде за трети път зала 1 на НДК седмици преди концерта

ОFFNews 11 февруари 2020 в 12:53 4816 0

Той е не само много красив, но и най-младият от певците на хор „Турецкий” - само на 23 години. Алибек Алмадиев е част от легендарния руски хор, който гостува у нас в края на февруари - на 26.02. в София, на 27.02. – Варна и на 28.02 в Пловдив.

Алибек от Алма-Ата е финалист в ТВ формата „Гласът на Казахстан”, участвал е и в Star Academy. Макар че остава втори в състезанието, бързо се превръща в музикална сензация в Казахстан. На 23 години Алибек решава да смени посоката и печели конкурс за солист в хора на световноизвестния Михаил Турецкий, като така става неговият най-млад член.

Като 6-годишен свири на домбра – казахски двуструнен музикален инструмент, след това започва да пее. В хора на Турецкий не свири на такъв интрумент, но затова пък се радва, че в репортора на легендарния ансамбъл сред 50 000-те произведения има и казахски песни. Ансамбълът е известен с това, че пее песни в различни стилове и на всякакви езици. „Това обединява хората, като ни слушат, защото всеки намира своята песен”, казва Алибек.

На канстинг в хора на Турецкий го завежда едно от момичетата от „Сопрано Турецкий”.

„Михаил Турецкий е човек с много силна харизма”, казва Алибек за своя ръководител. „Той е и много мъдър ръководител, защото успява да удържи състава, дори и когато всеки е звезда в някаква степен” – говори с уважание най-младият солист.
„Да пътуваш в турнета с този хор, трябва да си в много добра физическа и психическа форма, да имаш дори спортен режим. Това са непрекъснати роли, снимки, изпълнения.”, споделя момчето за работата си в хора. Ако трябва да избирам между снимките на „Гласът на Казахстан” и едно турне, бих избрал турнето – то е школа за професионализъм.”

„В хора на Турецкий има такова удоволствие, че влизаш в различни роли. Уникално е, защото съчетава и естрада, и шоу, и театър. А ние сме като сценична медицина за душата – лекуваме, като дадем на публиката възможност да изпита радост, да се отпусне, да се възхити и да се изолира от проблемите си” , говори младият музикант за призванието си.

Алибек Алмадиев от януари за първи път пътува в турне с хор „Турецкий”. А българската публика ще може да го чуе на на 26.02. в София, на 27.02. – Варна и на 28.02 в Пловдив. Билети се продават в системата на Ивентим.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови