Конкурс за сценарий на късометражен филм на тема 'Свидетел'

OFFNews 05 август 2020 в 09:25 2705 0

"Българско кино общество" откри своя ежегоден конкурс за сценарий на късометражен филм. Основната тема на 18-ото издание на конкурса е „Свидетел” и тя може да се интерпретира по всякакъв начин от участниците. Приемат се сценарии за всички видове филми: игрални, анимационни, документални, експериментални, във всички жанрове.

Автори до 35-годишна възраст могат да участват в националния конкурс за сценарий и филмов проект. Целта на конкурса е да открива нови филмови таланти и да ги подкрепя в тяхното професионално развитие, да подпомага млади сценаристи и режисьори на късометражни филми в реализацията на техните творби.

"Условието е сценариите да бъдат за късометражен филм, но няма ограничения нито за вида кино, нито за жанровата принадлежност на сценариите, които ще ни изпратят. В последните издания на конкурса направихме няколко поощрителни награди, които бяха специални отличия точно за ученици от гимназиалния курс, които бяха написали много добри текстове," посочи пред Радио София Елена Георгиева от организаторите.

Професионално жури ще оцени проектите и ще връчи:

Награда за най-добър сценарий – финансова премия в размер на 1000 лева;
Награда за най-добър филмов проект – нефинансова;

Краен срок за участие: 05.10.2020 г.

Повече информация тук

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови