Концерт на Балканджи и KHANЪ на 8 ноември

Стефан Йончев 02 октомври 2018 в 19:10 3006 0

balkandji poster

Живата легенда на родната фолк-рок сцена БАЛКАНДЖИ, заедно със специалните им гости KHANЪ, ще превземат сцената на столичния клуб "MIXTAPE 5" от 19:00 часа на 8 ноември тази година.

Предстои изключителна вечер в която завладяващите ритми на родния фолклор ще звучат примесени с класически рок и модерен метъл. Вечер, в която спиращите дъха хорови многогласия и мелодии на кавал, гъдулка и тамбура ще са неизменна част от този народен празник.

БАЛКАНДЖИ е група създадена през есента на 1999 година и от тогава до сега е печелила конкурси за авторска песен, делила е сцени с имена като Култур Шок и Haggard, участвала е в знакови фестивали като „Spirit Of Bоurgas“ и „Wrong Fest“, помни разпродадени концерти в „О!Шипка“ и „Mixtape5”. Група съхранила спомените за стари времена, но живееща добре с тях и днес.

Издаденият през 2002 година дебютен албум “Пробуждане” до момента има продадени над 1500 копия. През 2003 година излиза компилацията “Звездица”, съдържаща записи от концертни изпълнения, както и едноименната песен предвестник на следващия албум. В края на 2008 излиза “Змей” - дългоочакваният албум, включващ 11 парчета. През следващите години групата се концентрира в активна концертна дейност и после от един път почти изчезва...

БАЛКАНДЖИ се „завърнаха“ преди две години с голям и напълно разпродаден концерт, както и с новите песни “Камене”, “Бела девойка” и “Дириндака дака”. Последваха радио участия, още един разпродаден концерт и усилена работа по възраждането на групата – нова визия, нов видеоклип, нова музика.

KHANЪ (“Кан”) са създадени през 2009 година и досега са сред най-активните родни групи. Основната идея на музикалния проект е да съчетава тежък и модерен метъл с български фолклорни мотиви, което Khanъ сами определят като фолккор (folkcore). Групата има издадено ЕР „Правда” (2015) и албум „Знамение” (2016), които утвърждават Khanъ като водеща банда в българския ъндърграунд. Участията на групата се характеризират с огромна доза енергия и атмосфера, обединяваща почитатели на различни музикални стилове и субкултури. Редовно пред сцената се извива хоро, което засвидетелства чара на музиката им.

Билети се продават онлайн и в мрежата на Евентим, а някои от местата на които можете да ги намерите са Бензиностанции OMV , Technopolis, Български пощи, Orange, Usit Colours, магазин Яко, магазини На Тъмно, Office 1 Superstore, билетна каса на EVENTIM на ул.“6-ти септември“в София, билетен център НДК, Дворец на културата и спорта – Варна, Пловдив – билетна каса пред общината.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови