Концерт на Смесения хор на БНР открива честванията за 130-ата годишнина от основаването на СУ

OFFNews 07 март 2018 в 07:15 1790 0

С концерт на Смесения хор на Българското национално радио днес ще бъде открита поредица от събития, свързани с честванията на 130-ата годишнина от създаването на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Той ще е в аулата от 19 ч. Входът е свободен.

Съвместната инициатива на катедра „Музика“ при Алма Матер и „Музикална къща” БНР под надслов „Музикалните състави на БНР гостуват на Софийския университет“ предвижда в Аулата на най-старото висше учебно заведение у нас да бъдат организирани поредица от концерти и workshop-семинари, които да популяризират високия професионализъм на музикантите от Радиото пред студентите.

В днешния първи концерт е включена разнообразна хорова програма с музика от XIX и XX век. Наред с творбите на класици като Брамс и Равел, Смесеният хор на БНР и неговият диригент Любомира Александрова ще представят музика от непознатия у нас финландски композитор Раутаваара с неговата „Сюита“ по Лорка. Ще прозвучат и едни от най-красивите български хорови песни на Любомир Пипков, Красимир Кюркчийски, Милко Коларов, Иван Спасов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови