Кралят на валса Андре Рийо отново в България през юни

ОFFNews 28 ноември 2018 в 15:40 5151 0

Андре Рийо и неговият оркестър „Йохан Щраус” се завръщат в България. Кралят на валса представя изцяло нова програма в „Арена Армеец” на 8 юни 2019г., 20:00ч.

През юни тази година холандският цигулар представи спектакъла си пред близо 22 000 български почитатели на два концерта в София, като се превърна в първия изпълнител, продал зала „Арена Армеец” за три дни.

„Музиката ми позволява да покажа радостта от живота и да даря усмивки на света. Всичко е позволено в моите концерти: смях и плач, и танц, и пеене. Емоциите са тайната на моя успех.”, казва Андре Рийо.

С повече от 100 представления на година Рийо предоставя перфектно забавление със световноизвестни мелодии, поднесени с финес и с очарователното му чувството за хумор, и с участието на международни солисти от най-висок клас. Заедно с 60-те музиканти от неговия оркестър „Йохан Щраус”, който е най-големият частен оркестър в света, харизматичният холандец обикаля петте континента повече от 30 години.

Световното турне на Андре Рийо премина през САЩ и Канада, Аржентина, Астралия и ще приключи през декември във Великобритания. Четири екипа се грижат за поддръжката, маршрутите и транспортирането на тази огромна продукция от континент на континент – сценичните конструкции, фантастичните декори, техника, инструментите и приказните костюми на музикантите.

Продал над 40 млн. CD и DVD копия, отбелязал 30 първи места в различни класации и с над 500 платинени награди, Андре Рийо е наистина „маестрото на масите”, за какъвто го провъзгласява New York Times. Неговите видеа достигат милиарди гледания в YouTube. Повече от 3 700 000 са последователите на „Краля на валса” във Facebook.

През юли 2018 година Андре Рийо изнесе за пореден път своите годишни концерти на открито в родния му Маастрихт. За първи път за 13-те концертни вечери повече от 150 000 негови почитатели от над 80 страни присъстваха на пищните спектакли на централния площад Фрайтхоф. Тази година е събрал над 700 000 зрители на концертите си, като така 2018 се превръща в най-успешната година в кариерата му, а Рийо – в един от най-аплодираните артисти в света.

Билетите са в продажба в системата на Ивентим.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови