Култура под карантина: 'Три сестри' от А. П. Чехов, режисьор Крикор Азарян

OFFNews 17 март 2020 в 10:42 3769 0

По повод ограниченията за провеждане на културни събития на закрито, OFFNews стартира рубрика "Култура под карантина", в която дневната доза култура е напълно безопасна.

Днес ви предлагаме запис от спектакъла „Три сестри“ от А. П. Чехов с режисьор Крикор Азарян на Младежки театър „Николай Бинев“.

Режисьор  Крикор Азарян
Сценография и костюми Марина Райчинова
Музика Румен Цонев
Хореография Мила Искренова
Сценография и костюми: Марина Райчинова
Графичен дизайн на плакат и програма Весела Статкова
Фотограф Иван Дончев
Телевизионна адаптация Дамян Петров
Участват: Цветан Даскалов, Мая Бабурска, Малин Кръстев, Яна Титова, Владимир Люцканов, Койна Русева, Силвия Лулчева, Станка Калчева, Цветан Алексиев, Вежен Велчовски, Огнян Голев, Красимир Недев, Николай Урумов

Първа част
Адрес – https://vimeo.com/397751252 

„В дома на Прозорови в малкия губернски град зрее предчувствието, че ще се случи нещо хубаво. То идва дали от пролетта, дали от промяната - в градчето са пристигнали офицери... Ала всички герои – от домакините до техните гости, са обхванати от надеждата, че статуквото на провинциалния живот е временно, и от копнежа за щастие. От нея се заразява дори отегчената от монотонното всекидневие Маша, а щастието за двете й сестри Олга и Ирина означава единствено да се завърнат в любимата си Москва...“

Втора част
Адрес – https://vimeo.com/397752369 

„В малкия губернски град има 100 000 жители и нито един, който да се различава от другите. Нито един фанатик, нито един учен, нито един художник, нито една поне за малко забележителна личност... И как точно да се продължи да се живее? Как да се приеме неприемливостта на живота? Как да се украси поражението, за да може да се преглътне?
Москва, Москва – толкова безнадеждно далеч остана мечтата за щастие?... Но няма как – трябва да се живее...“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови