Лара Фабиан пред ОFFNews: Не мога да си представя турне, което не включва дата в България

Невена Илиева 27 февруари 2018 в 16:10 9726 0

Лара Фабиан е известна в цял свят и надали има човек, който не се сеща за емоционалната песен "Je t'aime", когато чуе името ѝ. 

Романтика, нежност, но и малко огън носи всяко нейно изпълнение, което ѝ печели стотици хиляди фенове. А доказателство за любовта на българите е и фактът, че певицата се завръща у нас и пълни най-големите столични зали.

Това ще се случи и тази година, на 27 март, когато ще можем да видим Фабиан на сцената на зала 1 на НДК.

След концертите в Маями, Ню Йорк, Вашингтон, Чикаго, Лос Анджелис и Москва певицата ще кацне в София за да представи най-новия си, различен и модерен албум - "Саmouflage", в София.

Месец преди концерта си говорим с нежния глас Фабиан - за музиката, живота, новия ѝ албум и концерта в България. 

Разкажете ни малко за старта на музикалната си кариера, която може да се похвали с цели 13 албума. Как разбрахте, че музиката е Вашият живот и как се озовахте на голямата сцена?

Музиката е в моята ДНК. Още от дете знаех, че музиката е моят живот. Когато бях на 5 години дори направих тържествено заявление пред моя баща, в което твърдях, че съм певица. Но, разбира се, да мислиш, че си певица и наистина да бъдеш са две различни неща. Пях на малки участия в музикални барове в Брюксел като тийнейджър. После един продуцент ми предложи да представя Люксембург на "Евровизия". Това беше през 1988 г. Минаха обаче доста години до големия ми пробив, който направих, след като имигрирах в Канада. 

Баща Ви е от белгийски произход, а майка Ви е от Сицилия. Какво е да живееш между слънчева Италия и често намръщения Брюксел, който е столица не само на Белгия, но и на целия Европейски съюз? Какво Ви дадоха тези две страни с толкова различен начин на живот и най-вече как се чувствате - повече белгийка или повече италианка?

Липсата на слънце в Белгия придава топлината, хитростта и чувството за хумор на жителите ѝ. Аз съм много привързана и към двете страни на произход на моите родители, но също така и към Канада, където имигрирах като млада жена. Това са именно трите държави, които ме превърнаха в жената и артиста, които съм и с които имам емоционални връзки. 

А къде Лара Фабиан се чувства най-добре?

В момента домът ми е в Монреал, но най-важното - домът е там, където са хората, които обичаш, семейството. Домът не е просто локация някъде по света, то е начин на мислене и усещане - да знаеш, че си на сигурно място, заобиколен от своите близки. Моят дом е там, където е семейството ми.

Феновете и славата пременят ли хората? Промениха ли Вас след толкова години на голямата сцена? Все пак Вие сте най-известната и най-добре продаваната белгийска певица.

Би било твърде лесно да кажа, че няма никакво значение, но със сигурност променят начина на живот и най-вече начина, по който организирам ежедневието си. Най-голямата промяна, с която трябваше да свикна, е пътуването. Рядко прекарвам цял месец на едно място, без да пътувам. Това се отразява и на семейните ми планове с моята дъщеря и моя съпруг. Но предполагам, че пред това се изправя и всеки професионалист, на който му се налага да пътува много, дори да не е известен. Извън всичко това, разбира се, хората ме разпознават на улицата, но те винаги се отнасят с уважение. Аз нямам типичния начин на живот на известните и богатите, аз съм посветена на семейството си.

На 27 март пред българска публика ще представите последния си албум - "Camouflage". Той е и първият Ви изцяло англоезичен албум. Разбрах, че сте използвали напълно нов подход в записването му, което се е състояло в няколко различни градове по света. Ще ни разкажете ли малко повече за него? Какво послание и усещане носи албумът?

Албумът излезе на бял свят през октомври, а аз ще представя в София песните от него, както и добре познатите ми хитове от предишни албуми. Доста е модерен, но в същото време носи моя вокален почерк и идентичност. Комбинирахме модерни електронни звуци с класически инструменти, гласът ми е в центъра на всичко това. Доста цветен албум се получи. 

Българската публика Ви обича, а концертите Ви у нас бързо изпълват и най-големите зали. Как се чувствате в България, какви спомени имате с нашата страна от предишните си участия тук?

Всеки от моите концерти в България е бил магичен момент. Щастлива съм да кажа, че имам специална връзка с публиката тук. Българите уважават, внимателни са и доста топли. Не мога да си представя турне, което не съдържа поне една дата в България. 

Какво ще видим на 27 март в зала 1 на НДК?

Очаквайте да чуете песните, които познавате от предишните ми албуми, както и най-новите. Те ще бъдат изпълнени на фона на красиви визуализации в акомпанимента на банда от Швеция, която ме придружава по време на турнето. Очаквам с нетърпение да видя българската публика, да бъдем на сцената, да свирим в София. Ще се видим скоро!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови