Лятно кино в пловдивските паркове от 1 юли

OFFNews 15 юни 2020 в 16:11 4770 0

„Лятно кино в парка“ се завръща в Пловдив за трета поредна година със специална селекция от филми.

От 1 юли до 19 юли 2020 жителите и гостите на града могат да гледат заглавия от българското, европейското и американското кино. Прожекциите на открито ще се случват на някои от любимите паркове – Цар Симеоновата градина, Небет тепе, Младежкия хълм, парка край Гребната база, парка до Покрития мост на р. Марица, парк „Розариум“, парк „Лаута“ и „Ротари парк“ – Тракия.

Още в началото на кино маратона зрителите могат да видят българското заглавие „В кръг“, който също като първия филм от трилогията на Стефан Командарев вече обра голям брой награди и отличия. Освен него две прожекции ще има и филмът на Ники Илиев „Завръщане“, в който последната си роля изигра великият Стефан Данаилов. Третото българско заглавие в програмата е изключителната история на журналистката Весела Тотева, изиграна от дъщеря ѝ в лентата „Доза щастие“.

Афишът на „Лятно кино в парка“ тази година включва още най-новите приключения на популярното френско такси – „Такси 5“, италианският филм, който не се препоръчва за деца под 16 г., „Любовна терапия“, комедията „Ченгето от Белвил“, аржентинският филм „Тайните на Киетуд“, изключителните превъплъщения на Жулиет Бинош в „Тази, която не съм“ и Лиъм Нийсън в „Без последна спирка“. Освен това ще можем да видим продължението на американския филм със Силвестър Сталоун „Невъзможно бягство“ – „Невъзможно бягство 2: Хадес“.

Екранът, на който ще бъдат прожектирани филмите, е с размери на двуетажна сграда, а професионалната система за прожекции и звук са гаранция за неповторимо преживяване.

Всички прожекции са от 21 ч.

Входът за прожекциите е безплатен, а зрителите трябва да си носят нещо за сядане.

Проектът „Лятно Кино в Парка“ е част от културния календар на Община Пловдив за 2020 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови