Лиса Джерард идва в България заедно с "Мистерията на българските гласове"

Вокалистката на Dead Can Dance взима участие в новия албум на именития български хор

ОFFNews 25 април 2017 в 17:29 8109 0

Хор „Мистерията на българските гласове“ ще излезе отново на българска сцена, заедно с легендарната Лиса Джерард, за да представи своя изцяло обновен репертоар от предстоящия си нов албум, който ще се появи на световния музикален пазар през есента, предава радио "Z Rock".

Магнетичната певица взима участие в няколко от записите в новия албум на хора, а за да го представят артистите са подготвили два големи концерта в София и Пловдив.

Лиса идва в България за първи път, а феновете и в страната чакат тази среща повече от 30 г. Тя е позната на меломаните от групата Dead Can Dance, а също и като композитор и изпълнител на филмова музика. През 2000 г. тя печели „Златен глобус“ за музиката към филма „Гладиатор“, създадена съвместно с композитора Ханс Цимер.

Концертите ще са на 6 юни в зала „България“ (София) и на 8 юни в Античния театър в Пловдив.

В част от песните от албума на "Мистерията на българските гласове" участва и световният шампион по бийтбокс – SkilleR, а почти всички нови композиции са подплатени от невероятното присъствие на немския перкусионист Дейвид Кукерман, който от дълги години работи и концертира с Лиса Джерард и Dead Can Dance.

В песните слушателите ще доловят присъствието и на китара, гъдулка, контрабас и струнни инструменти.

Целта на новия проект на хора е да запази традициите на българския фолклор и да го съчетае с други традиции и култури.

Билетите и за двата концерта вече са в продажба в мрежата на Eventim в цялата страна, както и в OMV, THE MALL, Книжарници Ориндж, Офис 1, Билетен център на НДК, Технополис, Български пощи. Билети за концерта в зала България може да се намерят и на касата на залата.

Повече подробности около предстоящите концерти може да видите на фейсбук страницата на събитието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови