Люси Дяковска и Владо Пенев в празничния концерт на Софийската филхармония

ОFFNews 13 декември 2018 в 10:00 2180 0

Магнетичната Люси Дяковска е солист на Празничния концерт на Софийската филхармония на 27 декември.

Специален гост на концерта ще бъде любимият на всички актьор Владо Пенев – в ролята на разказвача.

Емблематични песни за Коледа и Нова година от всички краища на света, музикални шедьоври от Италия, Франция, Англия, Америка, България, Русия, истории за любов и надежда подгряват празничното настроение и разказват приказка, в която всеки иска да е главен герой. Диригент на концерта е маестро Найден Тодоров.

Люси Дяковска ще пее за първи път със Софийската филхармония.

"Това ще бъде един от най-важните ми проекти, ако не и най-важният. Концертът с най-добрия оркестър на България провокира и мен, и публиката, която ще усети съвсем различна емоционалност".

Поп иконата има обяснение за тази емоционалност. В концерта ще прозвучи песен, чийто оригинал е написан от дядо ѝ композитора Иван Вълев за женски хор. Сред песните, които Люси подготвя са и емблематичните „Тиха нощ, свята нощ", „Feliz navidad" и разбира се „Аве Мария", чието демо певицата записа под акомпаниментa на своята майка. Аранжиментите са поверени на Румен Бояджиев-син, Гого Милтядов и Константин Добройков.

Заради големия интерес към концерта Софийската филхармония пуска и втора дата – 28 декември. Тогава пред първия оркестър ще застане един от най-младите диригенти у нас Димитър Косев.

Билетите за двата концерта са на цени от 20 до 50 лв. и могат да бъдат закупени от касата на зала „България", Ивентим и Ипей.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови