Международен културен форум 'Велики Преслав - история на цял един народ' връчва своите награди

ОFFNews 11 април 2019 в 16:28 3921 0

На 19 април от 16.00 ч. в Археологически музей Велики Преслав, ще се състои церемонията по награждаването на победителите в конкурсната програма на Международен културен форум „Велики Преслав - история на цял един народ“.

В конкурсната програма на форума се включиха деца и ученици от 6 до 19 години с литературно творчество и художествени творби.

Конкурсът се провежда под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова. 

Наградите в определените три възрастови групи са: грамота и медал или статуетка, парична и специални награди на името на доц. д-р Вероника Вълканова, предучилищен педагог, психолог и университетски преподавател. Наградените творби ще участват в открита изложба. Ще бъде издаден диск и алманах с творбите, които ще бъдат предоставени на българските училища у нас и в чужбина.

Основната цел на форума е популяризиране и утвърждаване културно-историческото наследство на България и приносът ни за развитието на европейската и световна култура.

Специфичните цели са:

  • Насърчаване на интерес у младото поколение към културно – историческото наследство на Велики Преслав и мястото на българската писменост и култура във формирането на европейската и световна култура.

  • Организиране форум и конкурс за изява на ученици в областта на историята, литературата и изкуството.
  • Включване на ученици от българските училища от Европа и света за насърчаване на интереса им историята и културата на България и чувство за принадлежност към родината. Опазване чистотата на българския език и съхраняване на родовата памет.

  • Включване на ученици от небългарски училища от България и чужбина с цел запознаване и популяризиране на българската история и култура. Създаване на приятелски връзки между български и чуждестранни ученици.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови