Михаил Билалов е звездата в новата постановка на Сатиричния театър

С нея Сатирата открива 60-тия си юбилеен сезон

ОFFNews 30 септември 2016 в 16:57 13914 1

Михаил Билалов в "Името".

На 6, 14 и 24 октомври Сатиричният театър "Алеко Константинов" ще представи своята нова премиера - "Името", в която главна роля ще има Михаил Билалов.

"Великолепният Венсан Ларше… рисков играч, заклет материалист, мъж, който не се оглежда два пъти, преди да премине улицата. Венсан Ларше - героят на нашето време, корсарят на 21-ви век. С една дума..." Михаил Билалов в премиерната постановка "Името".

През 2010 година българинът гледа в Париж френската пиеса на Матийо Делапорт и Александър дьо Ла Пателиер и остава впечатлен от текста и темата на представлението. За него тя е „събитие“. Пожелава си един ден да може да изиграе главната роля в нея – тази на Венсан Ларше, на българска сцена. 

Заради ангажиментите си в киното се налага да чака няколко години. През 2014-та превежда пиесата от френски и решава да намери добър режисьор, който да я постави в България. Спира избора си на проф. Здравко Митков. Изборът му не е случаен - в спектакъла на Митков „Мадам Бътерфлай“ през 1994 година Билалов печели "Аскеер" за изгряваща звезда.

В „Името“ за първи път след 24 години на театрална сцена се събират Михаил Билалов, Николай Урумов и Ана Вълчанова – състуденти от ВИТИЗ в класа на проф. Николай Люцканов. По онова време проф. Здравко Митков е техен асистент.

Срещата им на сцената е вълнуваща и за останалите актьори в спектакъла – младите звезди на Сатирата - Богдан Казанджиев и Ирина Първанова.

Критиците определят „Името“ като брилянтна интелектуална комедия. Авторите ни водят изобретателно в лабиринтите на недоразуменията, породени от една безобидна шега. Една семейна вечеря се превръща в ад заради невинно подхвърлена шега от героя на Билалов. Спорът се разгорещява, минава през морални и дори политически теми. Преди да се сервира десерта, наяве излизат дълбоко погребани тайни и дълго таени обиди.

„Искаме високият вкус да стане запазена марка на Сатиричния театър. Отличната драматургия и талантливият актьорски състав ще покажат, че можем да предизвикваме положителни емоции и смях, без да се ровим в житейското злободневие. За нас беше удоволствие да създаваме този спектакъл. Мечтаем да предадем радостното си усещане и на нашата публика, с която заедно да пристъпим в 60-тият ни юбилеен сезон“ – думи на проф. Здравко Митков, директор на Сатиричния театър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови