Мирян Костадинов: 'Kinda love you' е песен за смелостта (видео)

ОFFNews 27 юни 2019 в 14:43 4770 0

Снимка Мария Василева

Щастливи. Така изглеждат Мирян Костадинов, Пит Борисов, Свилен Ивов и Антони Трандев от група MIRY.
Когато правиш това, което обичаш и то с хора, на които можеш да разчиташ, добрият резултат е неминуем.

Новият сингъл

"Kinda love you" е шестото авторско парче на Мирян и е най-позитивното, оптимистично и романтично от доста време насам. Трудно е да се определи кое е най-магнетично в него – въздействащият текст, смелата и оригинална композиция или вълнуващият глас на Мирян.

Записът е направен в студио "RENEWSOUND" с инженери Живко Даскалов и Михаил Русев.  Миксът на сингъла е дело на Янко Генов (Ирландия), а финалният мастеринг на аудиото е дело на Джо Лапорта (SterlingSound) – един от най-търсените професионалисти в световната рок и поп музика. Носител на „Грами“ за работата си с Дейвид Бауи, той е работил с едни от най-изявените световни артисти, между които TheWeeknd, FooFighters, ImagineDragons, VampireWeekend, Big Sean, TheKillers, Bon Jovi, Армин Ван Бюрен, Тиесто и др.

Мирян: Посланието е за обърканата и несигурната любов. За онова чувство на нерешителност, резервираност и страх, което често изпитват младите хора. Мога да кажа, че това е песен за смелостта.
Исках видеото да не показва типичната любовна история. Щастлив съм, че се сработихме така добре със Свилен Славов и Виктор Добрев, и че успяхме да пресъздадем всичко онова, което ни хрумна.

Екипът

Мирян: Екипът се сформира спонтанно. Но още от първите репетиции осъзнахме, че сме си мечтали точно за такава група. Работим с радост и се стараем всичко да бъде на най-високо ниво.

Пит: Много приятно и лесно се работи. Всеки се вслушва във всеки, няма тарторство и нещата се получават много бързо.

Свилен: Това е най-чистата и най-интензивна конфигурация, която ми носи усещане за групарщина. След хубавите парчета и положителните реакции на публиката това, което се случва на фонов режим ми носи голямо удовлетворение. Хубаво е да можеш да си говориш с останалите за всичко, освен за музика.

Промяната

Мирян: Музикалната индустрия в България много калява, но трудностите си струваха. Вече не съм толкова наивен, колкото бях. Гледам по-отговорно и по-професионално, но и осъзнах, че трябва да бъда по-изискващ в някои отношения. Музиката възпитава и затова се стараем винаги песента да е подплатена от силно послание. Нечистото отношение и немарливостта в работата не води до никъде.
Публиката ни е много емоционална, интелигентна и уважителна към труда ни. Действа ни зареждащо, щастливи сме!

Свилен: Мирян пише много стойностни текстове, което доста липса в съвременната музика. Гордея съм, че част от групата и заедно изпълняваме тези парчета, които са наситени с много смисъл и силно послание.

Плановете

Мирян: Съвсем скоро ще има парче на български! Текстът е готов, но беше голямо предизвикателство за мен. Тази година се надяваме и да издадем първия албум. Парчетата вече са планирани за запис. Предстои ни участие в два фестивала.

Върхът на класацията не е самоцел за групата ни. Като свирим добре, се чувстваме добре и очакваме стойностни предложения.

Посланието

Свилен: Четете книги! Слушайте смислена музика и изисквайте смислена музика.
Много изпълнители забравят границата на добрия вкус и облъчват хората с некачествена продукция, но феновете трябва да реагират.

Мирян: Бих посъветвал младите музиканти да не позволяват на нищо да ги спре. Има много камъни по пътя, но когато човек има талант и отношение към музиката нещата се получават.

Надявам се да има все повече нови групи и да се прави все по-хубава музика в България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови