Митко Кърнев от D2: За деня на влюбените правим концерт с Нойзи и оригиналния ни барабанист Яшо

София Георгиева 12 февруари 2018 в 20:35 5140 0

Снимка Личен архив

Митко Кърнев

Митко Кърнев е китаристът и идеологът на култовата група D2, която на 14 февруари от 19:30 часа в столичния клуб City Stage ще има специален концерт, посветен на Деня на влюбените. В навечерието на концерта специално за OFFNews интервю от него взе певицата София Георгиева.

Здравей, Митко! За мен е предизвикателство да си говоря с теб в ролята на интервюиращ. Преди да се видим слушах Patience на Guns N'Roses и се питах колко търпение е необходимо на музикант като теб в България да се задържи на повърхността, както в професионален, така и в емоционален план?

Може би не става въпрос точно за търпение... За „да се задържиш”, както казваш, се изисква първо да се научиш да плуваш, а се учиш, ако обичаш това, което ще правиш.

Вие извървяхте дълъг път от песни като "Ледено момиче" и "Сто години", които до ден днешен хората пеят, после втвърдихте стила, след като Дидо стана вокал на групата, което в известен смисъл си беше риск, но въпреки това се задържахте в ядрото на музикалния свят. От къде черпите вяра, коя е онази страст, от която черпите силата да продължите да творите, въпреки забързаното време и променящите се обстоятелства? И като споменах бизнес, може ли да се каже, че в България музикалната индустрия работи?

Абсолютно винаги съм правил песни по емоционални поводи, дори и без да съм го знаел тогава. Но аз самият се променям. Черпя вяра от понякога положителните си постъпки като човек, от това, че се опитвам да надграждам връзката си с музиката, както и от любимия човек. Убеден съм, че все по-забързващото се време е предизвикателство за всеки разсъждаващ човек днес. В нашата музикална гилдия също е така, и в този смисъл – да, тя работи.

Участвате в различни инициативи, самите вие продуцирате такива, като ''Голямото Rock Междучасие''- конкурса за училищни рок групи. Имате ли усещането на ментори и идоли на подрастващото поколение?

По-скоро имаме усещането, че сме полезни. Скоро снимахме кастингите на десетото юбилейно издание на ''Голямото Rock Междучасие”, и фактът, че нивото на групите, и като цяло тяхната конкурентоспособност са по-високи отвсякога, ме изпълва с чувство за изпълнена кауза. И ето, имаме десет уникални млади групи, както и многохилядна аудитория от всички възрастови групи!

На 14 февруари, денят на влюбените, имате концерт в един от най-големите столични клубове. Имате ново парче. Това заявка ли е за нов албум? Какво ще бъде различното на този концерт? Изключвам разтопените женски сърца.

За 14-ти сме подготвили, както най-популярните си парчета, така и няколко „любовни” кавъра, плюс премиера на новото ни парче „Егоист”. Любопитно е, че по време на шоуто ще снимаме и лайв видео на песента, включващо и публиката, и така ще увековечим момента. Специален гост ще бъде нашият голям приятел Ивайло Цветков – Нойзи, с когото също ще „ударим” няколко парчета.

В D2 отново поканихме и оригиналният ни барабанист Явор Александров – Яшо. Според мен ще се получи класически D2 концерт, по време на който всички много ще се забавляват, разбира се, начело с нас! Осигурен е и специален welcome drink от нашите домакини.

Повече подробности за събитието можете да видите на нашата официална фейсбук страница.

Благодаря ви за отделеното време в навечерието на концерта. В успеха на групата и в това, че на 14.02 ще се случи велик концерт, не се съмнявам. За в бъдеще ви желая да срещате муза и вдъхновение, за да продължите да творите, защото всички, които решихме да останем в България, имаме нужда от вас и вашата музика.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови