Музикалният театър и балет 'Арабеск' гостува на сцена Парк Военна академия

OFFNews 14 юни 2018 в 16:50 2810 0

Балет „Арабеск” и Музикалния театър гостуват на сцена Парк Военна академия с „Ромео и Жулиета” (20 юни), „Цигански барон” (26 юни) и „Българи от старо време”(27 юни). 

Това е първият път, в който двата театъра ще покажат свои постановки на откритата лятна сцена в парка на Военната академия.

20 юни, сряда, от 20 часа – „Ромео и Жулиета” на Балет „Арабеск” -  открита лятна сцена Парк Военна академия

В 50-тия си юбилеен сезон Балет „Арабеск“ представя най-великата любовна история на всички времена на сцена Парк Военна академия.

„Ромео и Жулиета” на „Арабеск” е модерен танцов прочит на пиесата на Шекспир с музиката на Сергей Прокофиев. Хореографката Боряна Сечанова поставя въпросите за доброто, за отговорността и за мястото на любовта в днешно време.

26 юни, вторник, от 20 часа – оперетата „Цигански барон” от Йохан Щраус – открита лятна сцена Парк Военната академия

„Цигански барон” е приказка за любовта, която надмогва кастовите предразсъдъци. Оперетата показва ламтежа за богатство на аристократите, на които е противопоставен животът на гордите и свободолюбиви цигани. В сюжета е вплетена и легенда за съкровище, предсказание за любов и съдбовна предопредленост.

Режисьор на спектакъла е Юлия Маринова, диригент Игор Богданов, хормайстор Людмил Горчев. Пищният декор и костюми на Евгения Раева и атрактивната хореография на Катя Богданова ни пренасят в един романтичен свят, където над всичко се издига любовта. Участват солисти, хор, балет и оркестър на Музикалния театър.

На 27 юни, сряда, от 20 часа – оперетата „Българи от старо време” от Асен Карастоянов - открита лятна сцена Парк Военната академия

Най-обичаната и най-често поставяна българска оперета „Българи от старо време” ни показва с добросърдечна ирония възрожденския бит и нрави на българина. Пред нас оживяват семейната идилия и романтика на патриархалните времена, когато младите целуват ръка на родителите си, а думата на по-възрастните е закон.

Публиката ще се посмее над вечното политиканстване на Дядо Либен и Хаджи Генчо, което застрашава годежа на децата им Павлин и Лила. Ще се вълнува заедно с младите, когато се противопоставят на старите разбирания в името на любовта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови