Най-доброто от Андрю Лойд Уебър в уникално концертно изпълнение в София и Варна

Васил Христов 14 април 2019 в 15:11 8397 0

Концертно изпълнение на най-популярните музикални произведения на Андрю Лойд Уебър ще може да чуе българската публика. В близо два часа почитателите на най-значимия мюзикъл композитор на всички времена ще се докоснат до 30 от най-емблематичните песни от „Котките“, „Фантомът на операта“, „Евита“ и ,,Исус Христос Суперзвезда“.

Артисти от цяла Европа, ще пеят на българска сцена. Джон Патридж (Англия), Ингве Гасой Ромдал (Норвегия), Саша Кребс (Германия), Шарлоте Хайнке (Германия), Беатрикс Райтерер (Италия) и Люси Дяковска (България), Софийската и Плевенската филхармония, както и Националния филхармоничен хор, ще разкажат истории, от които целият свят настръхва.

Джон Патридж е един от най- разпознаваемите артисти на Уест енд. Световна слава му носи участието в оригиналната продукция на мюзикъла ,, Котките“ в шоуто в New London Theatre, като играе ролята на Rum Tum Tugger и Munkustrap, а през 1998 г. се появява като Rum Tum Tugger в официалната филмова продукция на шоуто, продуцирана от Лойд Уебър. в Театър Аделфи. Джон Патридж участва като Rum Tum Tugger и в немската продукция на ,, Котките“ в Дюселдорф.

Джон Патридж

Сред звездния състав изпъква името на Ингве Гасой-Ромдал. Първият голям успех, Ингве пожънва е ролята на Джо Гилис в немската продукция на Андрю Лойд Уебър ,, Булевардът на слънцето“. Следват хиляди представления в мюзикъли като: ,,Моцарт“, ,, Джекил и Хайд“, ,,Красавицата и Звярът“,,, Тримата Мускетари“, ,,Мария Антоанета“, „Граф Монте Кристо“, ‚,Доктор Живаго“, ,,Клетниците“, ,,Уестсайдска история“ и десетки други. Ингве е един от малкото европейски солисти изиграл най-значимите Уебърови герои. Раул от ,,Фантома на операта“, Че от ,,Евита“, Исус от ,,Исус Христос суперзвезда“ и др. Общо има записани 4 сборни мюзикъл концерта в Royal Albert Hall в Лондон.

Родената в Болцен, Италия Беатрикс Райтерер, се влюбва в музиката и танца още като 6 годишна. След като завършва Американският колеж за сценични изкуства в Хамбург, Беатрикс получава ангажимет да изиграе Рокси Харт в ,,Чикаго“ във Виена, където работи с хореографката Ан Ренкинг, дългогодишната партньорка на Боб Фос.

За музиката и произведенията на Уебър Трикси казва:

,,Като класически мюзикъл сопран, мечтата ми винаги беше веднъж да изиграя, изпея и да бъда Кристин във ,,Фантомът на операта“. Три пъти се явявах на кастинги за продукциите и все не успявах да се преборя. Не се предадох... продължавах да работя, да тренирам, да уча. Един ден ми казаха, че в Колозеум театъра в Есен ще поставят Фантомът и, че трябва да се явя. Тогава вече бях изиграла много роли и дори не усетих тази нужда да се явя на кастинга. Агенцията ми тогава настоя и до ден днешен помня усещането, когато получих обаждането,че аз ще съм следващата Кристин! Играх ролята година и половина, след което последва Евита Перон. Давам си сметка, че съм и с огромен късмет, за да имам възможноста да се докосна толкова интензивно до таланта и музикалната страст на Андрю Лойд Уебър. Той е един от малкото композитори, които са облекли с музика едни от най-значимите женски роли в музикалният свят.“

Звездата на мюзикъл театъра, диригентът Себастиан Де Доменико, ще Ви поднесе една незабравима вечер с уникалните симфонични оркестрации, които ще прозвучат за първи път в България на 15 май в Двореца на културата и спорта във Варна, а на 16 май в зала 1 на НДК, преди да бъдат представени на немскоговорящата европейска публика през 2020 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови