Най-мощният глас на планетата отеква в неделя в зала "Люмиер" (видео)

9 автори на Списание 8 ще говорят за генетика, възпитание на децата, български митични същества

OFFNews 06 октомври 2017 в 14:10 6761 0

Снимка spisanie8.bg

Смиляна Захариева

130 децибела! До толкова се извисява мощният глас на певицата Смиляна Захариева, който надминава рекордите, вписани в „Гинес“.

Той ще отекне тази неделя (8 октомври) в зала „Люмиер“ на НДК. Певицата е последният участник в целодневното събитие „Списание 8 на живо“.

Смиляна Захариева е от Пловдив, завършила е музикалното училище в Широка Лъка, а след това музикалната академия. Избират я в „Големите български гласове" под диригентската палка на Здравко Михайлов и тръгва на турнета по света.

Един ден обаче, когато се прибира у дома, малката ѝ дъщеричка не я познава. Разочарована, Смиляна зарязва пеенето... Но не е щастлива, чувства вина, че е изоставила таланта си... Разболява се. Смехотерапията на Моника Балаян я връща към живота. Песента ѝ става още по-силна и въздействаща. Тогава, почти на шега, решава да опита да измери гласа си, защото мнозина ѝ казват, че той е много по-силен, отколкото всичко, което са чували.

И наистина: уредът показва изумителните 130 децибела, което надвишава рекорда, вписан в „Гинес“. Тя пише до книгата на рекордите, оттам ѝ предлагат да се включи в проект, проведен наскоро в Тайланд, при който хора викат с все сила и крясъкът на един от тях достига 129 децибела.

„Българските народни песни не могат да се сравняват с някакви крясъци!", ядосва се певицата.

Пише им отново и им праща линк с рекорда на Ник Стефънсън, за да подобри него, а не истеричните викове от Тайланд. Но от „Гинес" не ѝ обръщат внимание. Тогава тя анулира заявката си за рекорд за глас от 129 децибела и предлага на екипа на „Гинес" нещо друго – да пее със 101 каба гайди! Пък те нека да намерят някой, който да я надпее...

Имате уникалния шанс да чуете този впечатляващ глас в неделя. За трета поредна година любими автори на Списание 8 ще споделят очи в очи с читателите част от своите безценни практически познания в различни области.

По време на целодневното събитие ще се говори за генетика, възпитание на деца, български митични същества.

КОГА: 8 октомври (неделя), 10-19 ч.

КЪДЕ: Зала "Люмиер", НДК, пл. „България" 1

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови