Най-щастливият ден в живота на Оли Маки (видео)

Йоанна Димитрова 25 април 2017 в 12:50 3686 0

Филмът „Най-щастливият ден в живота на Оли Маки“ показва как мечтите на едно момче от малкия град могат да се сбъднат.

Черно-бялата лента пресъздава живота във Финландия през 60-те години на миналия век, а Режисьорът Юхо Куосманен успява да ни пренесе във времето на кабинните телефони, топираните прически и суровите мъже.

Оли Маки (Ярко Лахти) е пекар от Кокола, Финландия, който от скоро е професионален боксов състезател в категория до 57 кг. Младият мъж е на път да сбъдне мечтата на феновете си, като стане световен шампион и донесе купата в Хелзинки.

Докато трескаво тече подготовката на Оли за мача със световния шампион Дейвид Мур, той осъзнава нежните си чувства към момиче от неговия град - Райя (Она Айрола).

Коусманен поставя пред невинната любов на Оли и младата Райя препятствията на успелия мъж и славата, които носи боксът. Въпреки че на ринга Оли е жесток и непоколебим, в реалния живот единствено любовта на момичето от малкия град може да го направи победител.

Амбициозният треньор на Оли и желанието му за слава почти успяват да разрушат личния живот на боксьора, който се опитва да избяга от прожекторите. Оли проявява сила, която му е непозната дори на ринга, и с риск да съсипе успешната си кариера, успява да задържи любовта на Райя.

В крайна сметка, филмът ни показва, че не винаги това, към което сме се устремили, ще ни направи най-щастливи. В повечето случаи хората, които пренебрегваме, са причината да се радваме. Историята на Оли Маки ни учи на това, че дори да загубиш, ако си влюбен, пак ще преживееш „най-щастливият ден в живота“ си.

Филмът е носител на голямата награда в конкурса „Особен поглед” на престижния кинофорум в Кан, обявен за най-добър филм в Цюрих '16, получи наградата „Златно око” за най-добър чуждестранен филм в Чикаго '16, както и „Златен Хюго” за най-добър млад режисьор от Санкт Петербург. 

Лентата беше част от София Филм Фест, а официалната му премиера ще бъде на 28 април в Дом на киното.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови