Нашият автор Здравка Евтимова с шеста книга, публикувана в САЩ

OFFNews 20 март 2017 в 16:46 13736 0

Снимка smashwords.com

Корица

Горди сме да обявим, че романът „In the Town of Joy and Peace” („В града на радостта и мира”) на Здравка Евтимова бе публикуван в началото на месеца в САЩ от издателство Fomite Books.

Романът е поставен от критиката в категорията literary fiction. В тази категория критиците включват произведения с фокус върху психологически издържаното изображение на героите и острите коментари на социалната действителност. Това е роман за мъчителната борба на малкия човек срещу големите предателства и мизерията, история за три жени в малкия Радомир - града на „радостта и мира”.

Книгата може да бъде намерена сред виртуалните лавици на Amazon.

В България романът е публикуван от издателство „Сиела” със заглавие „Арката” (2007).

Това е третата книга на българската писателка, публикувана от издателство Fomite Books, след сборника й с разкази „Carts and Other Stories” („Стари коли и други истории”) през 2012 г. и романа „ Sinfonia Bulgarica” през 2015 г.

Същевременно това е шестата книга на писателката, публикувана в САЩ. Сред другите ѝ произведения са романът „Божество на предатели” (“God of Traitors”) от издателство „Buck Publishing” (2006), сборникът с разкази „Време за косене и други истории”,(„Time to Mow and Other Stories”) от издателство ATTM Press (2012) и аудио-книгата “Отново дъщеря” („Daughter Again”) от издателство ATTM Press (2013).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови