Новият филм на Вим Вендерс "Папа Франциск: Човек на думата си" е сред заглавията на Киномания 2018

OFFNews 19 октомври 2018 в 15:06 2000 0

Новият документален филм на трикратно номинирания за "Оскар" Вим Вендерс „Папа Франциск: Човек на думата си” е сред хитовите заглавия на тазгодишната Киномания.

Прожекцията в зала 1 на НДК е на 24 ноември в 18:00 часа.

Продукцията включва интервюта с духовния водач и кадри от негови пътувания, а премиерата му беше по време на фестивала в Кан. По време на филма папата отговаря на многобройни въпроси на хора с различна възраст и професия, обръщайки се директно и искрено към зрителите.

„Папа Франциск има подобно присъствие на екрана като някои от най-големите филмови звезди, с които ме е свързвала работата ми. Но при него то идва отвътре, от неговите убеждения и вяра, както и от желанието му да говори с всички нас“, споделя за главата на римокатолическата църква Вендерс.

Идеите на папата и неговите послания са в основата на филма, където той коментира проблеми, свързани с бедността, семейството, опазването на природата, социалната справедливост, имиграцията и материализма. Филмът е нещо повече от биографичен, а по-скоро представлява своеобразно пътешествие с папа Франциск.

А неговият апел за мир в конфликтните зони по света, както и за мира и диалога между различните религии имат силата да обединят хората от цял свят. Това е една от причините популярния германски режисьор да смята, че филмът ще представлява интерес и за хора от всички религии, а не само от християнската. Той споделя също, че Папа Франциск е ярък пример за човек, който държи на думата си и е абсолютно директен и спонтанен в искреноста си.

Следете програмата на Киномания за информация за останалите прожекции на филма. Билетите са в продажба на касите на НДК, както и онлайн на tickets.ndk.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови