Новият устройствен план на културното министерство: козметични промени, щатовете си остават същите

Невена Илиева 09 август 2017 в 16:08 3920 0

Министърът на културата Боил Банов

Министерство на културата подготви нов проект за устройствен план, който предстои да бъде обнародван в Държавен вестник.

С приемането на новия устройствен план ще се отхвърли стария, приет през 2014 г. Въпреки това, новият проект не предвижда съществени промени в устройството на културното министерство.

Щатните бройки си остават същите - 147 на брой, но ще бъдат разпределени 9, а не в 10 дирекции. Разпределението им ще бъде сходно с предишния УП.

През 2014 г. в звеното за обща администрация са били отворени 40 щатни бройки, разпределени в дирекциите за „Административно обслужване и човешки ресурси“, „Връзки с обществеността и протокол“, „Бюджет и финансово-счетоводни дейности“ и „Управление на собствеността“. Сега в тези дирекции ще работят още трима души.

И ако щатовете за обща администрация се раздуват, то тези в специализираната ще се намалят. От 91 отворени бройки през 2014 г., сега те са 87, разпределени в дирекциите „Инспекторат за опазване на културното наследство“ и неговото централно управление и регионалните инспекторати - „Културно наследство, музеи и изобразителни изкуства“, „Правно обслужване и обществени поръчки“, „Международно сътрудничество, европейски програми и регионални дейности“, „Сценични изкуства и художествено образование“ и „Авторско право и сродните му права“.

В звеното на специализираната администрация две от дирекциите се сливат. Дирекция „Европейски програми и проекти“ и дирекция „Международни и регионални дейности“ вече ще работят заедно в „Международно сътрудничество, европейски програми и регионални дейности“.

Приемното време за граждани и представители на организации и изслушването на техните устни предложения и сигнали също си остава същото - всеки вторник от 14,00 до 16,00 ч. и всеки четвъртък от 10,00 до 12,00 ч. в приемната на Министерството. Информация за това се оповестява на интернет страницата, както и на указателното табло в сградата на министерството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови