ON!Fest се завръща - какво да очакваме

OFFNews 26 април 2017 в 08:49 4567 2

След 3-годишна пауза ON!Fest се завръща в добре познатия, но и обновен формат на 24-ти и 25-ти юни в София.

Организаторите обещават On!Fest да бъде по-мащабен и по-вдъхновяващ от всякога -повече зони, повече участници, повече преживяване на над 20 000 кв.м. в Интер Експо Център.

BEYOND FUN (Отвъд забавлението) е мотото на тазгодишното издание, а организаторите обещават да ни отведат отвъд всичко, което сме преживявали досега.

През последния уикенд на юни, ON! Fest ще превърне София в най-голямата арена в Югоизточна Европа за гейминг и съвременна градска култура, като обедини в едно незабравимо събитие екстремни спортове и зрелищни батъли, европейски гейминг турнири, спиращи дъха игри на живо, графити, музика, екзотично аниме и косплей, прожекции, образователни дискусии, вдъхновящи работилници и страхотно забавление!

За дванадесетгодишната си история в организирането на събития, популяризиращи японското изкуство аниме и манга в България, създателят на AnimeS Expo – Михаел Сладкаров, ще предложи най-мащабното досега събитие в сферата, присъединявайки се към ON! Fest с ON! Anime зоната.

Събитието тази година ще приветства хиляди гости от над 20 държави от света като лектори, жури и участници в зрелищното ревю на костюми и сценични превъплъщения в популярни герои от комикси, книги, филми и игри - косплей, а наградата за победителите е посещение на най-значимото изложение и събитие за манга в света - Japan Expo 2017!

Освен косплей шоу и състезание, k-pop денс battle, фото зона, работилници, мърчъндайз и много други, на ON! Fest 2017 пристигат едни от най-признатите косплеъри в света, носители на множество награди за оригинални превъплъщения и сценични изпълнения и заради цялостния им принос за развитие на манга култура в света. Това са Manuel Capitani, Pugoffka, Massimo Barbera, Ju Tsukino и Echow, идващи от Украйна, Бразилия, Италия и Англия.

За пръв път у нас в рамките на On!Fest ще се проведат и финалите на петия сезон на гейминг турнира ESL - Southeast Europe Championship.

Престижният турнир ESL Southeast Europe Championship, част от лигата на ESL ще доведе у нас най-добрите отбори на Балканите по LoL и CS:GO, които ще се борят за награден фонд от 10 000 евро.

Всичко за гейминга на едно място! – водени от тази мотивация организаторите на фестивала за градска култура ON! Fest създават най-голямата зона на фестивала - ON! Gaming. По-богата и представителна от всяко подобно събитие в България до момента, тя ще се разпростре на над 4500 кв.м. и ще събере в себе си всяко късче, което оформя съвременния гейминг. Световният esport гигант ESL ще присъства на над 2000 кв.м., където освен финалите на Southeast Europe Championship по League of Legends и CS:GO, ще се проведат и любителски турнири по FIFA 17, Hearthstone, Dota 2, LoL, CS:GO и много други. Освен това, всеки желаещ ще има възможност да опита много различни игри на място, както и да се сдобие с оригинален мърчъндайз.

ON! Fest не пропуска и богатия свят на настолните игри. Зона за свободна игра, турнири, работилници, срещи и дискусии с разработчици и художници на настолни игри, демота на най-нови предложения от България, както и игри с отстъпки очакват любителите на board games в дните между 24-ти и 25-ти юни в Интер Експо Център София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови