One Dance Week: С деца на цирк

По случай 1 юни фестивалът пуска в продажба специален семеен билет.

ОFFNews 28 май 2019 в 11:47 2430 0

Снимка Chris Herzfeld

Зарадвайте децата с вълшебството на цирка. Гледайте заедно висша акробатика от далечна Австралия. Без илюзии, костюми или предпазни въжета. Със спиращи дъха каскади и забавно настроение. Не пропускайте главозамайващото преживяване A SIMPLE SPACE. 

Семейният билет важи за спектакъла на 19 октомври 2019 от 11:00 часа в Дом на културата „Борис Христов“ - Пловдив. От него могат да се възползват тричленни, четиричленни и петчленни семейства. Всички семейни билети важат за Зона 2, която се намира на сцената. Спектакълът е подходящ за деца над 7-годишна възраст.

A SIMPLE SPACE:

Седемте дръзки акробати от Gravity & Other Myths обичат да поддържат нещата семпли. Кой се нуждае от специални ефекти, обезопасителни въжета, блестящи костюми или дори обувки, когато има на кого да се опре? Буквално.

Предизвиквайки се един друг в поразителен унисон, акробатите умело превръщат телата си във въже за скачане, човешки трамплин и какво ли още не, докато изпълняват “на чисто” едни от най-сложните циркови трикове. Зрителите, разположени само на сантиметри от случващото се на оголената сцена, ще могат да усетят отблизо топлината на телата и да чуят всеки дъх на талантливите артисти.

“Цирк дю Солей с юмруци от желязо“ – споделя за зрелищното представление ExpressUK.

Придружени с перкусии на живо, акробатите ще прелитат свободно над публиката и ще предизвикат законите на физиката. Приглушеното осветление също се управлява от самите изпълнители, а усиленото им дишане се превръща в част от саундтрака на спектакъла и константно напомня, че случващото се на сцената е съвсем на истина.

Основана през 2009 г. в Южна Австралия, GRAVITY & OTHER MYTHS създава ангажиращи произведения в сферата на акробатичното изкуство, като акцентира върху “честния” подход към изпълнението. Как? Като се отдалечава от традиционните циркови и театрални модели и работи към сливането им с акробатичния физически театър.
Спектакълът A SIMPLE SPACE се превръща в международна сензация и обира овациите на публиката и критиката вече в 14 различни държави на 6 континента и е сред най-зрелищните събития в програмата на ONE DANCE WEEK 2019.
Семейният билет ще може да бъде закупен само на 1 юни чрез форма, която ще бъде достъпна през Facebook страницата на ONE DANCE WEEK, както и на официалния сайт на фестивала.

ONE DANCE WEEK се организира от Фондация „ЕДНО за култура и изкуства“ и е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Фестивалът се осъществява с подкрепата на Министерството на културата. За повече информация следете @onedanceweek във Facebook, Instagram и Twitter, както и www.onedanceweek.com 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови