Оперната прима Соня Йончева се връща в България за премиерата на биографичен филм

ОFFNews 19 ноември 2018 в 15:13 3057 0

Оперната звезда Соня Йончева ще пристигне у нас специално за премиерата на филма, посветен на живота и израстването ѝ до най-обещаващото сопрано в света днес. Тя идва в България след успешното си турне в Латинска Америка, където пя в най-големите концертни зали в Мексико и Чили.

Документалният филм „Соня Йончева. Sempre Libera” ще има премиера на 26 ноември от 19:00 часа в кино „Люмиер Лидл” и е част от програмата на Киномания 2018.

„Това е история за момиче, което мечтаеше за по-добър живот за родителите си. Моята борба, съдбата ми, надеждите ми...“, написа в личния си Instagram профил Соня Йончева. „Много се радвам да присъствам лично на това много важно събитие“, сподели още тя по повод премиерата.

Определяна от специалисти и критици за певица от ранга на Мария Калас, Соня Йончева е единственият артист в историята на Метрополитън опера, който в един сезон участва в три спектакъла, всеки един от които предавани на живо в 2000 кинотеатри по целия свят.

Филмът показва забързаното ежедневие на съпругата, майката и певицата Соня Йончева и надниква в интимни моменти в дома и семейството ѝ, както същевременно проследява триумфа ѝ на някои от най-големите оперни сцени в света.

Освен самата Соня в продукцията участват още: Пласидо Доминго, Антонио Папано, Масимо Дзанети, Майкъл Фабиано, Томъс Хемпсън, Теменуга Йончева

Режисьор и продуцент на филма е Георги Тошев, оператори са Румен Василев, Иво Стайнов и Николай Барулов, режисьор на монтажа и съсценарист, заедно с Георги Тошев е Ема Константинова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови