Оперната звезда Анджела Георгиу с концерт в София през февруари

ОFFNews 03 декември 2018 в 16:00 2743 0

Анжела Георгиу, най-бляскавата и талантлива оперна певица на нашето време, ще изнесе концерт в Зала 1 на НДК на 25 февруари 2019, по покана на Софийската филхармония. 

Програмата на концерта включва любими оперни произведения в изпълнение на примата и Софийската филхармония с диригент маестро Найден Тодоров. Анджела Георгиу лично е избрала тенора, който да участва в концерта -  Стивън Костело. Едва на 37 години, американският певец вече се подрежда в списъка на най-добрите тенори в света.


Последните новини около Анджела Георгиу са, че на 14 декември предстои да й бъде връчена престижната награда на фестивала Пучини в Торе дел Ларго. Това признание не е изненада за тези, който са запознати с кариерата на Анджела Георгиу и нейните изключителни превъплъщение в Пучиниеви героини – Тоска, Мими и Магда.

Георгиу прави забележителни изпълнения и в оперите „Адриана Лекуврьор“, „Травиата“, „Симон Боканегра“, „Палячи“, „Фауст“ и др. Тя участва във филма„Тоска“ на  режисьора Беноа Жао (2001),  тя е и незабравимата Магда в „Лястовичката“, дирижирана от Антонио Папано в запис за EMI и Мадам Бътерфлай в партньорство с Йонас Кауфман, отново за EMI.

В света на класическата музика Анджела Георгиу сияе като рядък феномен – не само певица и актриса с извънредна вокална техника, дълбока драматична и музикална интелигентост, но и магнетичен комуникатор, който завладява сърцата и умовете на ва публиката в дълбочина.

Билетите за голямото събитие вече са в продажба на касата на зала „България“ и в мрежите на ивентим, ипей и тикетсбг, а цените са от 60 до 200 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови