Още 7 картини и ценни предмети, освен 9-те платна на Майстора, са откраднати в София (обновена)

OFFNews 03 януари 2019 в 15:20 10096 3

Шестнадесет картини, от които девет на Владимир Димитров-Майстора, са откраднати от къща в София, съобщи БНР.

Липсата на платната е установена вчера. Предполага се, че картините са били откраднати по време на коледните и новогодишни празници.

Престъпниците са разполагали с информация, че собственикът, който е един от наследниците на известния художник, няма да бъде в жилището си. Предполага се, че крадците са влезли през прозорците на къщата, които са били отворени, тъй като близък строеж взима ток от нея.

Павел Антонов – син на племенничка на Владимир Димитров-Майстора, каза, че от дома му липсва цигулка, както и предмети с нумизматична стойност.

Антонов посочи още, че крадците са оставили 4 изключително ценни картини на известния български художник, като не е ясно дали са ги забравили или не са ги видели. 

Точната стойност на откраднатите творби все още не е установена. Картините не са били застраховани. За престъплението е подаден сигнал в полицията в сряда. От пресцентъра на МВР уточниха, че ще съобщят повече подробности за случая по-късно през деня.

Наскоро непозната картина на Владимир Димитров-Майстора изненадващо се появи в Художествената галерия в Кюстендил.

Експертите определиха появата на творбата като емблематично събитие. Портретът е на Дафина, наречена българската Мадона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21061

3

рамбо

03.01 2019 в 17:59

Не знам на какво са разчитали тези собственици, като са съхранявали толкова много и ценни картини в една стара и занемарена къща, без охранителна инсталация. Това е пълна глупост, рано или късно ще ги откраднат.

6000

2

PavelM70

03.01 2019 в 15:07

Егати заглавието - " Девет картини на Майстора са откраднати от негов наследник"! Не очаквах този сайт да списва като едни други сайтове, известни като "кафяви"....

12373

1

Emigirl

03.01 2019 в 13:13

заговори се тези дни за Дафина и крадците веднага са се задействали...
 
X

Да помогнем на украинските деца!